Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Επανέλαβε το «μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά» - Δεν λέει «γιοκ» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Αν και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ερντογάν, απτόητος, εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας στην συνέντευξη Τυπου που παραχώρησε.

Ο τούρκος πρόεδρος όχι μόνο κατηγόρησε τη χώρα μας, αλλά επανέλαβε τις απειλές του για επίθεση, βάζοντας ωστόσο στο κάδρο μίας πιθανής επίθεσης «όσους ενοχλούν την Τουρκία».

«Στο δείπνο είχα την ομιλία μου, την ολοκλήρωσα. Ο κύριος φαίνεται πως ενοχλήθηκε πολύ απο την ομιλία

μου κι επειδή ενοχλήθηκε και παρόλο που δεν αρμόζει στο πνεύμα του δείπνου, πήρε τον λόγο. Δεν ξέρω από ποιον πήρε την άδεια, ίσως από τον πρόεδρο. Κι εκεί μας απάντησε. Θεώρησε πως εμείς μιλήσαμε βαριά. Αλλά δεν είναι έτσι», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως, καθώς στη συνέχεια έριξε τα «βέλη» του στην ελληνική πλευρά για τον τρόπο που ασκεί την εξωτερική της πολιτική, λέγοντας πως «βασίζεται πάνω στο ψέμα. Όλο ψέμα. Δεν υπάρχει εντιμότητα».

Σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ξεκινήσει διάλογο και να συναντηθεί με την Αθήνα, ο τούρκος πρόεδρος απάντησε:

«Εμείς προς το παρόν δεν έχουμε κάτι να πούμε με την Ελλάδα. Το αφήνουμε στο χρόνο και μέσα στο χρόνο ελπίζουμε να βρούμε κάποια ευκαιρία να συνομιλήσουμε».

Σε ερώτηση αν «όταν είπατε μία νύχτα έρθουμε ξαφνικά» εννοούσατε επίθεση στην Ελλάδα, είπε:

«Το θέμα το κατάλαβες καλά. Όποια χώρα μας ενοχλεί και μας επιτίθεται, η απάντηση μας είναι «ε μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ». Αυτό έτσι πρέπει να το ξέρουν. Να το καταλάβουν. Αφού εσείς έτσι το καταλάβατε, άρα κι εκείνοι το κατάλαβαν.

Αρνητικός στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Σε άλλα θέματα που ρωτήθηκε, τόνισε ότι η Τουρκία θα παραμείνει αρνητική στην υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, έως ότου εκπληρωθούν οι αξιώσεις της Άγκυρας για την υιοθέτηση από τη Στοκχόλμη μιας σκληρής στάσης έναντι «τρομοκρατικών οργανώσεων».

Μάλιστα, είπε πως «όσο τρομοκρατικές οργανώσεις διαδηλώνουν στους δρόμους της Σουηδίας και τρομοκράτες είναι παρόντες στο σουηδικό κοινοβούλιο, η προσέγγισή μας στο θέμα δεν θα είναι θετική».

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Σε μια απόπειρα εξομάλυνσης των σχέσεων της Άγκυρας με τη Δαμασκό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν αποκλείει μελλοντική συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Επί του παρόντος, μια τέτοια συνάντηση δεν είναι στο πρόγραμμα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι αδύνατον να συναντηθώ με τον Άσαντ», είπε ο τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι μπορεί να γίνει «όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή».

Ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Δαμασκού, θα άλλαζε τα δεδομένα στον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Η τουρκική υποστήριξη ήταν ζωτικής σημασίας για τους αντικαθεστωτικούς στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας. Οι δυνάμεις του Άσαντ, με την υποστήριξη της Ρωσίας και του Ιράν, συνέτριψαν τους εξεγερθέντες στην υπόλοιπη επικράτεια.

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζει, Ερντογάν, Επανέλαβε, Μητσοτάκη,synechizei, erntogan, epanelave, mitsotaki