Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος»: Τι είναι το πρωτόκολλο Renegade που ενεργοποιήθηκε

Σε συναγερμό παραμένει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου διενεργούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι στο αεροπλάνο της RyanAir που έστειλε ειδοποίηση για την ύπαρξη βόμβας στο εσωτερικό του.

Το αεροσκάφος - που πραγματοποιούσε την πτήση Κατοβίτσε/ Αθήνα - προσγειώθηκε με ασφάλεια στις 17:40 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος,

σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου.

Έγινε άμεσα η εκκένωση του, με τις Αρχές να διερευνούν, στη συνέχεια, εξονυχιστικό το αεροπλάνο, ενώ από αυστηρό έλεγχο θα περάσουν και οι επιβάτες.

Από την στιγμή που ενημερώθηκαν οι ελληνικές Αρχές, ωστόσο, ενεργοποιήθηκε ο κωδικός Renegade που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι είναι το πρωτόκολλο Renegade

Το πρωτόκολλο Renegade είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2000 και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Προβλέπει την πτήση του αεροσκάφους με συνοδεία πολεμικών αεροσκαφών αποκλειστικά πάνω από θάλασσα ή πάνω από μη κατοικημένη περιοχή.

Αυτό συμβαίνει για το δυσμενές ενδεχόμενο οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας να λάβουν εντολή κατάρριψης.

Ενεργοποείται εφόσον ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ενημερώσει ότι υπάρχει απειλή ή ότι το αεροσκάφος έχει ήδη καταληφθεί από πειρατές.

#ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ_ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ #ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ #ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ #ΒΟΜΒΑ #ΠΟΛΩΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα