Συναγερμός για αεροπλάνο με κατεύθυνση το «Ελ. Βενιζέλος»: Ειδοποίησε για βόμβα, προσγειώθηκε με ασφάλεια

Ειδοποίηση για βόμβα εστάλη μέσα από αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Κατοβίτσε (Πολωνία) - Αθήνα.

Στις 17: 40 προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο που έστειλε σήμα για την ύπαρξη βόμβας.

Πρόκειται για Boeing 738 της Ryanair με 192 επιβαίνοντες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Το αεροσκάφος συνόδευσαν

μέχρι το αεροδρόμιο της Αθήνας ελληνικά F-16.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ αρχικά θα γίνει έλεγχος όλων των επιβατών, που θα κατέβουν ένας ένας και χωρίς τις αποσκευές τους και στη συνέχεια θα ελεγχθούν όλοι οι χώροι του αεροσκάφους και οι αποσκευές που έχουν φορτωθεί σε αυτό.

Άμεση κινητοποίηση από το ελληνικό Πεντάγωνο

Μόλις ελήφθη το σήμα για βόμβα, το ελληνικό Πεντάγωνο κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ δόθηκε εντολή να «σηκωθούν» δυο F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μαχητικά, της 330 Μοίρας, που βρίσκονταν σε Readiness, απογειώθηκαν από την 111 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας.

#ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ #ΠΟΛΩΝΙΑ #ΒΟΜΒΑ #F16 #ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ_ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα