«Συμβόλαιο Τιμής» εναντίον της διαφθοράς θα προαναγγείλει ο Ανδρουλάκης

Με μία ευ όλης της ύλης ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει τη δική του παρέμβαση στην τρέχουσα συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη βουλή, μία βδομάδα ακριβώς αφότου ξέσπασε το QatarGate.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, πέρα από τον γνώριμο δρόμο των συγκροτημένων προτάσεων για τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα, θα θέσει εαυτόν σε πρωταγωνιστή

της προσπάθειας να ξεπεραστεί η διαφθορά του «παλαιού πολιτικού συστήματος», προτείνοντας στοχευμένη δέσμη μέτρων που θα απαντά με θεσμικό τρόπο στο εν λόγω μείζον πρόβλημα.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κύριος Ανδρουλάκης θα επιδιώξει να αναδείξει τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος, ως νέος πολιτικός, διαφέρει από τους άλλους δύο αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το υπόβαθρο, αναμένεται, λοιπόν, να μιλήσει για ένα «συμβόλαιο τιμής», το οποίο θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της συζήτησης τη μία βδομάδα για τα σκάνδαλα της ΝΔ, την επόμενη για αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, μετά ξανά της ΝΔ… και πάει λέγοντας.

Κριτική στον «επιδοματικό φιλελευθερισμό» της κυβέρνησης

Βεβαίως, μεγάλο μέρος της ομιλίας του θα αφιερωθεί στην τρέχουσα αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό και συγκεκριμένα στην αποδόμηση του «επιδοματικού φιλελευθερισμού» της κυβέρνησης, όπως τον ονομάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Κατά τις πηγές του κόμματος, το εν λόγω δόγμα πολιτικής μακροπρόθεσμα δεν οδηγεί ούτε σε βιώσιμη οικονομία, αλλά ούτε και σε δίκαιη κοινωνία, καθώς ξοδεύονται πολλά χρήματα, χωρίς την απαιτούμενη στόχευση και αξιοκρατία. Στην ίδια κατεύθυνση, αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, η κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται για το κοινωνικό κράτος, αλλά προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.

«…το έχουμε εντοπίσει και το παρατηρούμε»

Πάντως, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός της αποκλίνουσας ρητορικής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της Εύας Καϊλή. Συγκεκριμένα, από τη μια πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε αφορμή να εξαπολύσει σκληρή επίθεση εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ, αντιθέτως, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε έναν δρόμο πολύ κοντινό στην ουσία των δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δηλαδή στο επιχείρημα ότι η κυρία Καϊλή βρίσκονταν σε τροχιά προσχώρησης στη ΝΔ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη στο Dnews, σχετικά με τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στάσεις, «…το έχουμε εντοπίσει και το παρατηρούμε».

#ΠΑΣΟΚ #ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα