Στο Μάτι χτες ο Τσίπρας - Τροπολογία για την δόμηση στην περιοχή

Το πολύπαθο Μάτι επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χτες το πρωί συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Πραγματοποιήθηκε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους συντονιστικών επιτροπών, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι μετά τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου όπου έχασαν την ζωή τους 99 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζήτησαν για την πορεία υλοποίησης της δέσμης μέτρων

που είχαν εξαγγελθεί από το καλοκαίρι για τους πληγέντες, την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στον οικιστικό ιστό, καθώς και για λύσεις σε όποια νέα προβλήματα ανακύπτουν.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως κατατέθηκε τροπολογία στην Βουλή, προκειμένου να καθοριστούν οι περιορισμοί δόμησης και αποκατάστασης των πληγέντων κτηρίων, που θα επιτρέψουν να επισκευάζονται ή να ανεγείρονται νέα κτήρια, χωρίς να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διαδικασία σχεδιασμού και κατάρτισης του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της περιοχής Μάτι.

Με την συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για τον τρόπο αποκατάστασής των περιοχών που υπάρχουν χρόνιες παθογένειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα