Κοινωνικό μέρισμα 2018: Στον «βωμό» των κλικ και φέτος τα «μεγάλα» sites με τα fake news

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Στον βωμό των «κλικ» για μία ακόμα χρονιά επιδόθηκαν πολλά από τα λεγόμενα «μεγάλα» sites, ποντάροντας στην αναμονή χιλιάδων συνανθρώπων μας για για τις αιτησεις στο Koinonikomerisma.gr

Πάνω σε ένα δημοσίευμα του dikaiologitika news, πάτησαν αρκετά από τα μεγάλα και δήθεν σοβαρά μέσα ενημέρωσης, για να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις

σχετικά με τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα στην σελιδα koinonikomerisma.gr.

Δημοσιεύματα με τίτλους «Κοινωνικό μέρισμα 2018: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις» πλημμύρισαν το διαδίκτυο και οι ενδιαφερόμενοι έσπευσαν να πατήσουν το κλικ για να κάνουν την αίτηση.

Βέβαια μόλις επισκέπτης έκανε το κλικ και διάβαζε την σχετική ανάρτηση διαπίστωνε ότι η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr είναι κλειστή και σε διαδικασία αναμόρφωσης για το φετινό Κοινωνικό Μέρισμα, γεγονός που ενημέρωσαν πρώτα τα dikaiologitika news. (Το σχετικό δημοσίευμα του dikaiologitika news).

Με τον πιο σαφή τρόπο όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος επισκέπτης της πλατφόρμας koinonikomerisma.gr η πλατφόρμα όχι μόνο δεν άνοιξε όχι μόνο δεν γίνονται αιτήσεις αλλά είναι ερμητικά κλειστή. Κάτι που μάλλον οι συντάκτες ορισμένων ενημερωτικών ιστοσελίδων δεν είδαν από την «ζαλάδα» των κλικς.

Όπως ενημέρωσαν τα dikaiologitika news αποκλειστικά, ήδη η ΗΔΙΚΑ ετοιμάζει πυρετωδώς το koinonikomerisma.gr που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις. Ακόμη το οικονομικό επιτελείο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν έχει καταλήξει στο ύψος του κονδυλίου που θα αποδοθεί σε πάνω από 1.000.000 νοικοκυριά και οι ανακοινώσεις των κριτηρίων δεν έχουν γίνει. Οι αιτήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου ενώ οι ανακοινώσεις και η τροποποίηση της ΚΥΑ για την διανομή του μερίσματος αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Τα dikaiologitika news θα σας ενημερώνουν για όλα τα νέα σχετικά με το Κοινωνικό Μέρισμα εφόσον υπάρχουν και δεν θα μπαίνει στον κόπο της κατασκευής ψευδών ειδήσεων απλά για να ξεγελάσει τους επισκέπτες του διαδικτύου.

Να υπενθυμίσουμε ότι όταν ανοίξει η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, υπόχρεος για να κάνει την αίτηση όταν ανοίξει θα είναι ο σύζυγος ή η σύζυγος στων οποίων τη δήλωση αναγράφεται το ακίνητο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς τους στο TaxisNet.

Στην αίτηση του ο υπόχρεος δηλώνει και όσους μένουν μαζί του στο σπίτι. Όλοι οι ενήλικοι θα πρέπει μετά την αρχική αίτηση να συνδεθούν στο σύστημα με τους δικούς τους κωδικούς για το TaxisNet και να κάνουν αποδοχή της αίτησης.

Τα στοιχεία των υπόχρεων θα βρίσκονται αυτόματα μέσω της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., τον Ε.Φ.Κ.Α. και τον Ο.Α.Ε.Δ.. Απαραίτητο είναι ο αριθμός IBAN του λογαριασμού στον οποίο θα κατατεθούν τα χρήματα, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και ένα email επικοινωνίας.

Η καταχώρηση των μελών θα γίνεται με την χρήση του Α.Μ.Κ.Α. τους. Τα μέλη τα οποία αναγράφονται στην φορολογική δήλωση του 2016 είναι προσυμπληρωμένα και το ίδιο ισχύει για τα μέλη τα οποία δήλωσαν ότι φιλοξενούνται από τον υπόχρεο.

Αν υπάρχει ασυμφωνία Α.Μ.Κ.Α. και Α.Φ.Μ. θα πρέπει να γίνει άμεσα διόρθωση τους στα Κ.Ε.Π..

Επίσης θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για την έγκριση ή την απόρριψη της αίτησης και για το ποσό του κοινωνικού μερίσματος.

Η αίτηση θα μπορεί να ακυρωθεί μέχρι την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα