Απεργία 28/11: «Παραλύει» η χώρα - Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ταλαιπωρία σήμερα για το επιβατικό κοινό λόγως της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, στην οποία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η ΓΣΕΕ προχωρά στην απεργία

με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και το ραντεβού των συγκεντρωμένων δίνεται στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές καθώς και την κατάργηση των πρόσφατων ασφαλιστικών νόμων.

Χωρίς μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ.

Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Ακινητοποιημένο και το τραμ και τα τρόλεϊ

Ακινητοποιημένα θα είναι τραμ και τρόλεϊ, καθώς το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο.

Στάσεις εργασίας στα λεωφορεία

Τα λεωφορεία θα προχωρήσουν με τη σειρά τους σε στάσεις εργασίας. Θα σταματήσουν τα δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται να επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες. Μάλιστα η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε να κατέβει στην απεργία με δικά της αιτήματα.

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Απεργία και στις τράπεζες

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε την συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων στην γενική απεργία με αποτέλεσμα υποκαταστήματα των τραπεζών να είναι κλειστά.

Οι εργαζόμενοι στις τράπεζες απαιτούν με την απεργία, την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα