Στις 17 Απριλίου η κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, τι θα κάνουν ο Χάρι και η Μέγκαν

Το τελετουργικό, το οποίο «θα τιμά και θα αντικατοπτρίζει» μια ζωή προσφοράς του πρίγκιπα Φίλιππου, έχει προσαρμοστεί ώστε να τηρούνται οι κανόνες κατά της πανδημίας.

Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ το ερχόμενο Σάββατο 17 Απριλίου, στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, θα τελεστεί η κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου, ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Η τελετή θα αρχίσει με τήρηση ενός λεπτού

σιγής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, στην κηδεία θα παρευρεθεί ο εγγονός τους, πρίγκιπας Χάρι ενώ, η Μέγκαν, η οποία είναι έγκυος με το δεύτερο παιδί της, δεν θα παρευρεθεί μετά από συμβουλή του γιατρού.

Τα μακροχρόνια σχέδια για την κηδεία του έπρεπε να επανασχεδιαστούν και να μειωθούν λόγω των περιορισμών COVID-19, αλλά το παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε ότι παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις επιθυμίες του Φίλιππου.

Θα γίνει μια τελετουργική βασιλική κηδεία, όχι μια κρατική κηδεία, χωρίς δημόσιες πομπές, που θα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στους χώρους του Κάστρου και θα περιορίζεται σε 30 παρευρισκόμενους.

«Η περίσταση θα συνεχίσει να γιορτάζει και να αναγνωρίζει τη ζωή του Δούκα και τα περισσότερα από 70 χρόνια υπηρεσίας του στη βασίλισσα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κοινοπολιτεία», δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του κάστρου και θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα παρευρεθεί δεν δημοσιοποιήθηκαν, αλλά μεταξύ εκείνων που θα είναι παρόντες, περιλαμβάνεται ο Πρίγκιπας Χάρι, του οποίου η εκρηκτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρι μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν τον περασμένο μήνα, έβαλε τη βασιλική οικογένεια στη μεγαλύτερη κρίση της εδώ και δεκαετίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα