Στην Ιερά Σύνοδο τα ζητήματα του ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού

Την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί το Οκτώβριο θα ενημερώσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ζητήματα του ναού των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έχει προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ενέργειες για την συνολική αντιμετώπιση και επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει με τον Ιερό Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό.

Για όσα έχει κάνει, ο κ. Ιερώνυμος θα ενημερώσει αναλυτικά την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη διάρκεια των τακτικών συνεδριάσεών της για το Μήνα Οκτώβριο, η οποία και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Τον περασμένο Ιούνιο, δύο ημέρες μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που έκανε λόγο για «ψευδοπροφήτες», ήρθε στη δημοσιότητα μια σοβαρή καταγγελία από μητροπολίτη.
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, υποστήριξε ότι «υπάρχει μια μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πολύς κόσμος» και πρόσθεσε ότι εκεί «δήθεν γίνονται θαύματα».

«Να πω ένα πράγμα: Ο Απόστολος Παύλος έλεγε ότι ακόμη και ο διάβολος μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός. Πρέπει να είμαστε πολύ πολύ προσεχτικοί. Ο Άγιος, αν έκανε ένα θαύμα, δεν θα το διαφήμιζε», πρόσθεσε ο σεβασμιότατος.

Επίσης, ανέφερε πως έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις για την περίπτωση αυτή και «είναι όλες καταπέλτης αλλά μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα… Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, είμαι αγανακτισμένος. Σταμάτησαν λόγω άνωθεν επέμβασης».

#ΔΙΣ #ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ #ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ_ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα