Σοκαριστικό επεισόδιο στο Τόκιο: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε κοντά στο γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού (βίντεο)

Ο άνδρας που περιέλουσε τον εαυτό του με εύφλεκτο υλικό και τυλίχτηκε στις φλόγες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.

Άνδρας που διαμαρτυρόταν για την κηδεία δημοσία δαπάνη του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, αυτοπυρπολήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Τόκιο, κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού Φουμίο Κισίντα.

Το ζήτημα της κηδείας - δημοσία δαπάνη - του Σίνζο Άμπε διχάζει στην Ιαπωνία,

καθώς το κόστος της υπολογίζεται σε 11,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η πλειοψηφία των Ιαπώνων αντιτίθεται στην τέλεση της κρατικής κηδείας, έπειτα και από τις πρόφατες αποκαλύψεις περί των σχέσεων ανάμεσα σε μέλη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) του Σίνζο Άμπε με θρησκευτική σέκτα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που παρέμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα θα κηδευτεί την 27η Σεπτεμβρίου σε μια τελετή με 6.000 προσκεκλημένους από την Ιαπωνία και το εξωτερικό, ιδίως αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία και το γραφείο της προεδρίας της κυβέρνησης δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για το περιστατικό.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε αφού είπε σε αστυνομικούς πως εναντιώνεται στην κρατική κηδεία του Σίνζο Άμπε. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο, σε μικρή απόσταση βρέθηκε επιστολή διαμαρτυρίας για τη δαπανηρή τελετή.

#ΙΑΠΩΝΙΑ #ΤΟΚΙΟ #ΚΗΔΕΙΑ #ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΗΚΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα