Στην Ελλάδα η υψηλότερη χρηματοδότηση της Κομισιόν για το μεταναστευτικό - Στα 42,4 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την έκτακτη χρηματοδότηση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό με το συνολικό ποσό των 258,9 εκατ. ευρώ για το 2023.

Από το συνολικό αυτό ποσό, η Ελλάδα εξασφάλισε για το μεταναστευτικό χρηματοδότηση ύψους 42,4 εκατ. ευρώ, για δυο προτάσεις που υπέβαλε και εγκρίθηκαν.

Οι προτάσεις αφορούν:

α) Την ανάπτυξη οπτικών ινών και λογισμικού για τη βελτίωση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ συνοριακών σταθμών και β) Την αναδοχή/οικογενειακή και κοινοτική
φροντίδα και ημί-ρυθμίσεις ανεξάρτητης διαβίωσης για εφήβους.

Η Ελλάδα εξασφάλισε το μεγαλύτερο ύψος χρηματοδότησης από κάθε άλλο κράτος-μέλος.

Η κατανομή ανά χώρα έχει ως εξής: Ελλάδα: 42,4 εκατ. ευρώ Βουλγαρία: 37,3 εκατ. ευρώ Λετονία: 33,4 εκατ. ευρώ Κροατία: 29,9 εκατ. ευρώ Ιταλία: 28,8 εκατ. ευρώ Κύπρος: 23,03 εκατ. ευρώ Λιθουανία: 19 εκατ. ευρώ Ουγγαρία: 17,3 εκατ. ευρώ Ισπανία: 9,57 εκατ. ευρώ Πολωνία: 7,85 εκατ. ευρώ Σλοβακία: 5,2 εκατ. ευρώ Βέλγιο: 5,08 εκατ. ευρώ

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των συνόρων της ΕΕ και την προστασία των ανηλίκων μεταναστών.

Οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό και Μεσανατολικό στην κορυφή της ατζέντας Μητσοτάκη στο Βερολίνο

Η οικονομική ατζέντα της επίσκεψης αφορά τόσο το διμερές επίπεδο όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα προσέλθει σε ένα ακόμη σημαντικό διεθνές ραντεβού με τον αέρα της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, όσο και στα ζητήματα της ΕΕ.

Εκεί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο με σημαντικό σταθμό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου και με τον κ. Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει πως η χώρα μας διεκδικεί περισσότερους πόρους για το μεταναστευτικό και για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή που είναι ήδη εδώ και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Θέση του κ. Μητσοτάκη είναι ότι πριν το τέλος του έτους είναι επιβεβλημένο να βρεθεί μία λύση στα ζητήματα αυτά, ενώ ο ίδιος έχει επισημάνει πως εάν είναι να προτεραιοποιήσουμε τις πρόσθετες παρεμβάσεις, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Αναφορικά με την διμερή ατζέντα, βασικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψει ο πρωθυπουργός είναι πως οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν περάσει σε άλλη φάση καθώς η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και σήμερα έχει από τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις στην Ευρώπη και επιτυγχάνει τους πιο γρήγορους ρυθμούς μείωσης χρέους από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

#ΚΟΜΙΣΙΟΝ #ΕΛΛΑΔΑ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ #ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάδα, Κομισιόν, 424,ellada, komision, 424