Στην ελίτ του κόσμου τα κρητικά ελαιόλαδα, σε διεθνή διαγωνισμό

Από τις 25 κρητικές ετικέτες που συμμετείχαν, διακρίθηκαν οι 12. 

Σημαντική προβολή εισέπραξαν τα κρητικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στο Διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου TerraOlivo που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ. 

Στον διαγωνισμό συμμετείχε η κ Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου του ΑΣ Ρεθύμνου, ως διεθνής κριτής για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε φέτος από τρεις συνολικά κριτές ελαιολάδου.

Μια ιδιαίτερη "κατάκτηση" για την Κρήτη

αποτελεί η ειδική διάκριση «Best of Crete», η οποία θεσμοθετήθηκε λόγω της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το εν λόγω Εργαστήριο και ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός με τον TerraOlivo.

Την ειδική διάκριση Best of Crete, απέσπασε η εταιρεία «Cretanthos» με έδρα το Ρέθυμνο, ενώ σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν και οι παρακάτω κρητικές εταιρίες ελαιολάδου: Terra Creta με δύο βραβεία, Pamako με δύο βραβεία και από ένα για τις εταιρείες Critida, Ανώσκελη, Μποτζακης, Delicious Crete, Κυδωνακης, Κτήμα Βασιλάκη και Ζιro.

Το διαπιστευμένο Εργαστήριο του Α.Σ Ρεθύμνου, από το 2007 στηρίζει σθεναρά τον τομέα της ελαιοκομίας αλλά και την αναβάθμισης της ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου.

Πηγή: Cretalive

Keywords
Τυχαία Θέματα