Η γιαγιά Βασιλού πέθανε με ανεκπλήρωτο τον μεγαλύτερο της πόθο

Συγνώμη ζητούν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφοροι τ/κ ακτιβιστές, όπως ο Οκάν Νταγλί και ο Μετέ Χατάι, από χθες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της Βασιλού Αχμέτ Φελλά, 106 ετών από την Αγιά Μαρίνα.
 

Η Χαβαντίς, που είχε κάνει πρωτοσέλιδο την συνέντευξη παλιότερα με την γιαγιά Βασιλού (27 Ιουλίου 2017), αναφέρει σήμερα ότι είχε δηλώσει πως ήθελε να πεθάνει στο χωριό της. Η επιθυμία της δεν έγινε, σημειώνει η εφημερίδα, και χτες, «όχι στο χωριό της, αλλά σε ένα προσφυγικό σπίτι στον Κοτσιάτη, στην ε/κ  πλευρά, έκλεισε τα μάτια της».

Η

εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η απόφαση για επανεγκατάσταση στην Αγιά Μαρίνα, που είναι σε στρατιωτική περιοχή, είχε ληφθεί στις 26 Ιουλίου 2017. Την επομένη η Χαβαντίς είχε πρωτοσέλιδο τίτλο «Vasilou Ahmet is going home» με την γιαγιά Βασιλού να δηλώνει ευτυχισμένη γιατί θα μπορούσε να πάει στο χωριό της να πεθάνει, που ήταν και η επιθυμία της. Μάλιστα για να μπορέσει να το κάνει αυτό, όταν ήταν 100 χρόνων, είχε πάρει την υπηκοότητα του ψευδοκράτους.

Η Γενί Ντουζέν με τίτλο «Δεν μπόρεσε να γυρίσει στο χωριό της» γράφει ότι η γιαγιά Βασιλού ήταν το σύμβολο της «πρωτοβουλίας για τους Μαρωνίτες» (επιστροφή των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους), κάθε μέρα αναφερόταν στην επιθυμία της να γυρίσει στην Αγιά Μαρίνα αλλά αυτή δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα. Ο Έντουαρντ Χατζηχάννας δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν δόθηκε άδεια για να ταφεί η Βασιλού στο κοιμητήριο στην Αγιά Μαρίνα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει την δήλωση που είχε κάνει ο Κουντρέτ Οζερσάι τον περασμένο Φεβρουάριο ότι τους είχε μεταφερθεί η επιθυμία της υπεραιωνόβιας γυναίκας να θαφτεί στο χωριό της και πως ανεπίσημα είχαν απαντήσει στην οικογένειά της ότι σε περίπτωση που πεθάνει θα μπορούσαν να δώσουν άδεια να θαφτεί στο κοιμητήριο της Αγίας Μαρίνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα