Στην Μπούτσα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: «Η Ουκρανία είναι μια σκηνή εγκλήματος»

«Είμαστε εδώ επειδή μπορούμε εύλογα να υποθέσουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου», σημείωσε ο Καρίμ Καν στη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μπούτσα

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), ο Βρετανός Καρίμ Καν, χαρακτήρισε σήμερα την Ουκρανία «σκηνή εγκλήματος» κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μπούτσα - όπου εκατοντάδες άμαχοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, βρέθηκαν νεκροί μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

«Η Ουκρανία είναι μια σκηνή εγκλήματος. Είμαστε εδώ επειδή μπορούμε

εύλογα να υποθέσουμε ότι διαπράττονται εγκλήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου. Οφείλουμε να διαπεράσουμε την ομίχλη του πολέμου για να φθάσουμε στην αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ήδη - όπως δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ - μια πρώτη έκθεση αποστολής ειδικών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τεκμηριώνει έναν «κατάλογο απάνθρωπων πράξεων» από ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, ο οποίος περιλαμβάνει εγκλήματα πολέμου.

«Η έκθεση τεκμηριώνει τον κατάλογο των απάνθρωπων πράξεων που διαπράχθηκαν από δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει σε δήλωσή του ο αμερικανός πρεσβευτής Μάικλ Κάρπεντερ. «Περιλαμβάνονται στοιχεία για απ' ευθείας στόχευση αμάχων, επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις, βιασμούς, εκτελέσεις, λεηλασίες και καταναγκαστική απέλαση αμάχων στη Ρωσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπούτσα, Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Η Ουκρανία,boutsa, diethnous poinikou dikastiriou, i oukrania