Το «τρικ» για να περνάτε τα διόδια σε Αττική Οδό με... άλλο epass

Είναι γνωστές οι ελλείψεις σε προϊόντα που «έφερε» μαζί της η πανδημία του κορονοϊού. Πόσες φορές έχει τύχει να ψάχνετε κάτι και να μην το βρίσκετε και η απάντηση που σας δίνουν είναι ότι «το προϊόν είναι σε έλλειψη». Συγκεκριμένα θα το έχετε καταλάβει, αν θέλετε e - pass από την Αττική Όδο και πρέπει να κάνετε υπομονή ακόμα και... 6 μήνες.

Η πανδημία του κορονοϊού, η έλλειψη στα «τσιπάκια» αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν φέρει τρομερές ελλείψεις σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα μας συγκεκριμένα έχουν παρουσιαστεί ελλείψεις από λάδι, μέχρι ζωοτροφές.

Για το... λάδι δεν έχουμε

κάποια λύση ακόμα, αλλά για την έλλειψη των e-pass για την Αττική Όδο έχουμε.

Πόσες φορές έχει τύχει να είστε στην ουρά στα διόδια, ειδικά ώρες αιχμής και να περιμένετε ακόμα και 20 λεπτά για να πληρώσετε τα 2.80 ευρώ; Πολλές! Αν όμως μένετε στην περιφέρεια της Αττικής και χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά τα διόδια για να γλυτώσετε λίγη κίνηση, ίσως και να έχετε σκεφτεί την λύση του e-pass.

Αν το σκέφτεστε και έχετε πάει στα διόδια για να ρωτήσετε «πώς μπορώ να βγάλω e-pass», θα σας απαντήσουν ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα μηχανάκια, με την αναμονή να είναι τουλάχιστον 3 μήνες (και παραπάνω), και υπάρχει η κάρτα που την φορτίζεις».

Ποια λύση σου προσφέρει λοιπόν η Αττική Οδός; Μια προπληρωμένη κάρτα, που έχετε μεν τις εκπτώσεις που προσφέρει η Αττική Οδός, αλλά πρέπει να περάσετε πάλι από τον εισπράκτορα, δηλαδή να περιμένετε για αρκετά λεπτά στις ουρές.

Λοιπόν, αν θέλετε e-pass για να γλυτώνετε τις ουρές, και στην Αττική Όδο είναι όλα σε έλλειψη, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κεντρική ή στην Νέα Οδό.

Αναλυτικά, μπαίνετε στην σελίδα fastpass και επιλέγετε το «Θέλω να αποκτήσω fastpass». Στη συνέχεια δηλώνετε τα στοιχεία σας, με κάποια δικαιολογητικά και σε 3 ημέρες το fastpass είναι στην πόρτα σας.

Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά είναι πολύ απλά, τι θα χρειαστείτε: Άδεια οδήγησης Δίπλωμα ή ταυτότητα Λογαριασμό ΔΕΚΟ Τηλέφωνο επικοινωνίας

Μόλις συμπληρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τα στοιχεία σας, τότε θα επικοινωνήσουν μαζί σας θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία.

Συγκεκριμένα, όταν θα έρθει ο courier στην πόρτα σας, θα πρέπει να έχετε εκτυπωμένα τα έγγραφα που στείλατε μέσω της ειδικής πλατφόρμας (ταυτότητα, άδεια, δίπλωμα), και να υπογράψετε κάποια «χαρτιά». Ο διανομέας είναι ενημερωμένος για την διαδικασία και δεν θα προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Να τονίσουμε, ότι το συγκεκριμένο «πάσο» δεν μπορείτε να το φορτίσετε σε πράκτορες στην Αττική Όδο, αλλά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία που εξυπηρετεί. Αυτό όμως δεν πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας MyOdos, ή μέσα από το ίντερνετ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και όταν θα παραλάβετε το pass θα υπάρχει και βιβλιαράκι με αναλυτικές οδηγίες.

Να σημειωθεί, ότι με το fastpass μπορείτε να περάσετε από όλη την Ελλάδα, αλλά δεν θα έχετε τις προσφορές της κάθε Οδού, όπως για παράδειγμα στην Αττική που συνήθως χρεώνεται 2.55 ευρώ αντί για 2.80.

Keywords
Τυχαία Θέματα