"Στενή" παρακολούθηση των ελληνικών τραπεζών από την Κομισιόν

Με τα funds, τις χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και τους οίκους αξιολόγησης να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ΑΘηνών στον απόηχο του χθεσινού κραχ στις τραπεζικές μετοχές, και η Κομισιόν πήρε θέση για το ζήτημα των "κόκκινων¨ δανείων ελληνικών τραπεζών.

Με τα funds,

τις χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και τους οίκους αξιολόγησης να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ΑΘηνών στον απόηχο του χθεσινού κραχ στις τραπεζικές μετοχές, και η Κομισιόν πήρε θέση για το ζήτημα των "κόκκινων¨ δανείων ελληνικών τραπεζών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs)

Ερωτηθείς για το εάν η Επιτροπή θα δεχθεί τη διενέργεια προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων τραπεζών με κρατική εγγύηση (asset protection scheme), o κ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν δε σχολιάζει επιμέρους θεσμικά όργανα, αλλά πρόσθεσε ότι, σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών τραπεζών.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να το αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, κάτι το οποίο θα υποστηριχθεί από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα