Σταϊκούρας για κοινωνικό μέρισμα: Ο Νοέμβριος θα κρίνει αν θα δοθεί

Ο υπουργός Οικονομικών είπε για το κοινωνικό μέρισμα ότι αν προκύψει 1 δισ. ευρώ υπερπλεόνασμα -κάτι που θα φανεί στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του Νοεμβρίου- ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θα κρίνει και θα αποφασίσει αν θα δοθεί.

Σε βραδινή εκπομπή του Σκαι φιλοξενήθηκε χθες ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας και αναφέρθηκε στο έκτακτο επίδομα (κοινωνικό μέρισμα) και τι θα γίνει τον Δεκέμβριο.

Τι δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας

για το έκτακτο βοήθημα Δεκεμβρίου (κοινωνικό μέρισμα)

Για το υπερπλεόνασμα που είναι κοντά στο ένα δισεκατομμύριο και το πως θα το αξιοποιήσει η κυβέρνηση, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε: «Δόθηκε επίδομα από τη προηγούμενη κυβέρνηση τον Μάιο του 2019 εμπροσθοβαρώς, όχι γιατί υπήρχε ο διαθέσιμος χώρος τότε αλλά επειδή είχαμε εκλογές. Εγώ θα ήθελα να δούμε τα στοιχεία του Νοεμβρίου. Θέλω να είμαι πολύ προσεκτικός στην εισήγηση που θα κάνω στον πρωθυπουργό, και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρίνει και θα αξιολογήσει πως θα διανεμηθεί το όποιο υπερπλεόνασμα εάν προκύψει».  Βασική προϋπόθεση είναι να συνεχιστεί η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και ότι το κοινωνικό μέρισμα θα είναι μόνο για φέτος, πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας λέγοντας παράλληλα ότι δεν θέλει να καλλιεργεί προσδοκίες για το έκτακτο βοήθημα.

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η χρονιά θα κλείσει με ανάπτυξη κοντά στο 2%. «Θα θέλαμε περισσότερο το οποίο θα επηρέαζε και το 2020 αλλά δυστυχώς βρήκαμε μια ελληνική οικονομία να σέρνεται», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα