Mega: Σήμερα ο πλειστηριασμός για τον τηλεοπτικό σταθμό

Mega: Σήμερα ο πλειστηριασμός για τον τηλεοπτικό σταθμό - Ο πλειοδότης θα γίνει γνωστός άμεσα, αφού οι προσφορές θα αποσφραγιστούν ενώπιον των ενδιαφερομένων

Σήμερα, ώρα 11 το πρωί, οι επιχειρηματίες ενδιαφερόμενοι για την ταινιοθήκη του Μega (και τα υπόλοιπα στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας Τηλέτυπος) θα πρέπει να έχουν καταθέσει τους φακέλους με κλειστές προσφορές στη διαδικασία πλειστηριασμού στα γραφεία

του καναλιού σύμφωνα με την πρόσκληση του ειδικού διαχειριστή. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ίδια πρόσκληση ενδιαφέροντος, υποχρεούνται να καταθέσουν και ανάλογου ύψους εγγυητική επιστολή, η οποία θα αποδεικνύει τη δυνατότητα εκταμίευσης του ποσού της προσφοράς τους.

Ο πλειοδότης θα γίνει γνωστός άμεσα, αφού οι προσφορές θα αποσφραγιστούν ενώπιον των ενδιαφερομένων. Να σημειωθεί ότι η αποτίμηση της ταινιοθήκης του Μega, που πραγματοποιήθηκε αρχικά από τις τράπεζες προκειμένου να λάβει το αμαρτωλό ομολογιακό δάνειο την περίοδο έναρξης της κρίσης, ήταν περί τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ στη συνέχεια, το 2014, εκτιμήθηκε στα 117 εκατ. ευρώ και το 2015 στα 89,5 εκατ. ευρώ.

Ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη του Μega αναμένεται να εκδηλώσει η πλευρά της Άλτερ Έγκο του Β. Μαρινάκη, καθώς στο επόμενο διάστημα θα εκπέμψει το νέο πανελλαδικό κανάλι ONE και η ανάγκη για ελληνικό ψυχαγωγικό πρόγραμμα είναι απολύτως επιτακτική. Το νέο κανάλι αναμένεται να βγει στον αέρα στις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους επικεφαλής, και το έτοιμο ελληνικό πρόγραμμα, αν και σε επανάληψη, μπορεί να γίνει μια πρώτης τάξεως λύση στα πρώτα βήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδιαφέρον πρόκειται να εκδηλώσει κονσόρτσιουμ καναλαρχών, με τη συμμετοχή των Βαρδινογιάννη, Κυριακού και Σαββίδη, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη στάση Αλαφούζου.

Παρέμβαση ενόψει του πλειστηριασμού πραγματοποίησε εν τω μεταξύ η ΕΣΗΕΑ προκειμένου να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα και χρεωστούμενα και τις δίκαιες αξιώσεις των εργαζομένων του Μega. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «από το τίμημα που θα επιτευχθεί κατά προτεραιότητα θα πρέπει να εξοφληθούν οι αποζημιώσεις και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των συναδέλφων».

Keywords
Τυχαία Θέματα