''Στα χέρια'' του ομίλου Βαρδινογιάννη η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος

Στην Barniveld Enterprises του Ομίλου Βαρδινογιάννη περιήλθε τελικά η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας με το τίμημα να διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες, στα 75 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο όμιλος Βαρδινογιάννη έχει 100% την εποπτεία της Τράπεζας και σκοπεύει να επεκταθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των καταστημάτων της τράπεζας.

Ο

εκκαθαριστής (Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου) στον οποίο και ανήκει η Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδας, ενέκρινε την πώληση του 100% των μετοχών καθώς και των θυγατρικών στην Ελλάδα (CBP ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors) ύστερα από την αξιολόγηση που υπέβαλε ο όμιλος Βαρδινογιάννη η οποία ήταν και η μοναδική που κατατέθηκε.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος αποτελεί το μοναδικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Ελλάδα με ταυτόχρονη τραπεζική και χρηματιστηριακή δραστηριότητα.

Εποπτεύεται από την ΤτΕ με πλήρη τραπεζική άδεια και είναι ταυτόχρονα είναι μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου.

Διαθέτει υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και χαμηλό βαθμό επισφαλών απαιτήσεων δανείων, αξιοσημείωτο μερίδιο στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και απασχολεί συνολικά 186 εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα