Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα Τέμπη: Μπλάνκο... στο βιβλίο με τις βάρδιες των σταθμαρχών και μια νέα μαρτυρία για τον μηχανοδηγό

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, που άφησε πίσω 57 νεκρούς: Τι ανέφερε για το βιβλίο με τις βάρδιες ο σταθμάρχης και μια νέα μαρτυρία για τον άτυχο μηχανοδηγό του Intercity.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όταν έγινε η αλλαγή βάρδιας των σταθμαρχών και ανέλαβε ο 59χρονος - πριν την τραγωδία

με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη - κάποιος έσβησε με διορθωτικό την ώρα της αλλαγής της βάρδιας.

Αυτό, τουλάχιστον, φέρεται να υποστήριξε ο 59χρονος σταθμάρχης που κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Με την αναφορά του αυτή στην ανακρίτρια, ο σταθμάρχης επί της ουσίας «καρφώνει» κάποιο άγνωστο πρόσωπο πως επιχείρησε να κρύψει όσα έγραψαν οι δύο συνάδελφοι - αμέσως μετά το δυστύχημα.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη ασκήθηκαν τρεις νέες διώξεις και συγκεκριμένα κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 11 το βράδυ αλλά φέρονται να έφυγαν νωρίτερα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια, αλλά και των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Νέα μαρτυρία για τον μηχανοδηγό: «Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε;»

Μια νέα μαρτυρία, την ίδια ώρα, δίνει νέα τροπή στις εικασίες για το τι συνέβη λίγο πριν τη σύγκρουση.

Μιλώντας στο Mega, άτομο που φέρεται να δηλώνει συνάδελφος και φίλος του μηχανοδηγού του μοιραίου Intercity 62 εμφανίζεται προβλήματισμένος για το ότι ο οδηγός δεν ενημέρωσε μόλις είδε ότι πήγαινε στο ρεύμα καθόδου.

«Ο συγχωρεμένος είχε περάσει θέμα υγείας μεγάλο. Αν ήταν ικανός να οδηγήσει, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω αν ήταν σε κατάσταση που μπορούσε να οδηγήσει τρένο. Εγώ το κατέθεσα, πληροφορία είχα, την κατέθεσα στην ανακρίτρια. Είχε θέμα σοβαρό».

Ο εργαζόμενος του ΟΣΕ ισχυρίστηκε πως το λάθος είναι του σταθμάρχη, ωστόσο ανέφερε πως εάν ο μηχανοδηγός το είχε αντιληφθεί έγκαιρα τότε θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία και δεν θα χάνονταν τόσες ανθρώπινες ψυχές.

«Ο σταθμάρχης το έκανε το λάθος. Δεν μπορεί να πει ψέματα ότι δεν το έκανε. Ο συγχωρεμένος γιατί δεν το κατάλαβε; Αν ο μηχανοδηγός το καταλάβαινε δεν θα γινόταν τίποτα. Φαίνεται η διαγώνιος. Στρίβει το τρένο ολόκληρο, το τρένο στρίβει. Αυτός έπρεπε να το κοκαλώσει το τρένο πριν μπει απέναντι στην άλλη γραμμή. Έπρεπε να το κοκαλώσει και να πει «γιατί με οδηγείς στην άλλη γραμμή;». Δεν θα γινόταν τίποτα. Δεν θα σκοτώναμε κόσμο.

Ούτε έκανε εκφώνηση ο μηχανοδηγός. Είναι υποχρεωμένος να το πει. Με το που φεύγει από τον σταθμό κάθε τρένο, είναι υποχρεωμένος όπου περνάει να φωνάζει. Το μυαλό μου πάει ή μιλούσε στο κινητό, ή το θέμα υγείας», κατέληξε.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί πως χθεσινό ρεπορτάζ ήθελε τον Γιώργο Κουτσούμπα, μηχανοδηγό του Intercity, να παλεύει επί 17 λεπτά (23:04 - 23:21) να βρει κάποιον για να καταλάβει τι συμβαίνει και να σταματήσει την πορεία προς τον θάνατο.

«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος (ο μηχανοδηγός της επιβατικής) ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή», ανέφερε συνάδελφός του.

Ο μηχανοδηγός του Intercity, χωρίς να έχει την επιβεβαίωση από τον σταθμάρχη της Λάρισας, βασίστηκε στην εμπειρία του. Θεωρώντας σχεδόν βέβαιο λοιπόν, ότι υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία η οποία έρχεται από Θεσσαλονίκη στην ίδια γραμμή, άρχισε να καλεί τους μηχανοδηγούς του εμπορικού που εκτιμούσε ότι έκαναν το δρομολόγιο εκείνο το βράδυ.

#ΤΕΜΠΗ #ΤΡΑΓΩΔΙΑ #ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ #ΒΑΡΔΙΕΣ #ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα