«Μία πάνω μια κάτω» ο υδράργυρος: Δύο φορές «τούμπα» ο καιρός το επόμενο τριήμερο

Μπορεί σήμερα να έχουμε καλοκαιρία με την θερμοκρασία να αγγίζει μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει την Παρασκευή και μετά... ξανά την Κυριακή.

Η πρώτη αλλαγή του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και οι πρώτες βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια της χώρας.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στα δυτικά και μέχρι τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Τα φαινόμενα, μάλιστα,

πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και μέχρι τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, την Δυτική Στερεά και την Δυτική Πελοπόννησο, πάλι, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις βραδινές ώρες.

Τοπικές βροχές θα έχουμε, ακόμη, κυρίως στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε, τέλος, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το κύμα των βροχοπτώσεων ίσως να επισκεφθεί την Αττική, με τον καιρό να ανοίγει έπειτα.

Η Κυριακή είναι η ημέρα που ένα δεύτερο σύστημα θα επισκεφτεί την Ελλάδα, το οποίο θα έχει μέτρια ένταση. Θα σημειωθούν βροχές στη Θράκη και στα βόρεια, με το σύστημα να κινείται και στην Αθήνα, όπου θα βρέξει το πρωί.

Η Δευτέρα, παράλληλα, θα είναι μία πιο κρύα ημέρα, καθώς θα φυσούν βοριάδες, με τη θερμοκρασία να δείχνει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα σποραδικές καταιγίδες.Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα και θα φθάσει σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα

Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΠΡΟΓΝΩΣΗ_ΚΑΙΡΟΥ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΒΡΟΧΗ #ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΕΜΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μία, Δύο,mia, dyo