ΣΥΡΙΖΑ: Οι 5 δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα - 800 κατώτατο μισθό, 35ωρο και 15.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Σε μία προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και προσωπικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο ΣΕΒ είναι ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο, αριστερό και «πράσινο» πρόγραμμα με ριζοσπαστικές

και εφαρμόσιμες προτάσεις, το οποίο ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι έτοιμος να το εφαρμόσει εφόσον αναλάβει την εξουσία είναι:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πρώτος στις προεκλογικές του δεσμεύσεις το 800/35. Η πρώτη δέσμευση που θα εφαρμόσει είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ από τα 650 που είναι σήμερα, και η υιοθέτηση του 35ωρου χωρίς μείωση μισθού– έστω και πιλοτικά στην αρχή σε επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και διεύρυνσης εφαρμογής του μέτρου προοδευτικά κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς.

Οι δύο αυτές προεκλογικές δεσμεύσεις αποτελούν την κορωνίδα του προγράμματος, που πλαισιώνονται από την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων, την ενίσχυση του ΣΕΠΕ για ελέγχους αλλά και εργασιακά δικαιώματα πιο μπροστά από ότι είχε ισχύσει ποτέ στην Ελλάδα.

2. Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η «επαναφορά» του κοινωνικού κράτους με αύξηση των δαπανών για την Υγείας και την πρόσληψη 15.000 στο ΕΣΥ. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην ενίσχυση της Παιδείας με την ταυτόχρονη κατάργηση του νόμου Κεραμέως, που όπως αναφέρουν «κόβει δελτία τουλάχιστον 25.000 μαθητές από τα ΑΕΙ και επαναφορά του σχεδιασμού για δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων για τη προοπτική ελεύθερης πρόσβασης σε σχολές που δε συγκεντρώνουν υψηλή ζήτηση».

3. Επιπλέον δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρύθμιση και πρόβλεψη διαγραφής μέρους του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας προς το Δημόσιο.

4. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρέμβαση στον τραπεζικό τομέα με άσκηση των δικαιωμάτων που διατηρεί το Δημόσιο λόγω των ανακεφαλαιοποιήσεων, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το ρόλο της στην χρηματοδότηση της οικονομίας που όπως τονίζουν κομματικά στελέχη αρνουνται να κάνουν οι τράπεζες.

5. Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταρτισμένο σχέδιο για μία Πράσινη Επανάσταση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης που προβλέπει:
- Την Εισαγωγή του κλιματικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία.
- Την Εισαγωγή του κριτηρίου της ανθεκτικότητας για όλες τις χρηματοδοτήσεις εθνικές και ευρωπαϊκές
- «Πρασίνισμα» της τουριστικής βιομηχανίας σε όλα τα επίπεδα

Keywords
Τυχαία Θέματα