Σε λίστα καταζητούμενων ο εισαγγελέας που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης στον Πούτιν

Το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών καταζητεί τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του barrons, το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών καταζητεί τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Καρίμ Χαν, ο οποίος εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.

Η ρωσική κυβέρνηση έθεσε τον βρετανό εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σε κατάλογο καταζητούμενων σε μια «απάντηση» αντιποίνων μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης από το δικαστήριο της Χάγης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση
αναφέρει ότι:

«Οι ρωσικές αρχές καταχώρησαν τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν, σε κατάλογο καταζητούμενων, αφού το δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τον Μάρτιο».

Η φωτογραφία του Χαν ήταν ορατή στη βάση δεδομένων του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση τον περιέγραφε ως έναν άνδρα που γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου 1970 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, αλλά δεν προσδιόριζε το αδίκημα του.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία ερευνά μεγάλα εγκλήματα, δήλωσε τον Μάρτιο ότι ο Χαν ελέγχεται για την ποινική δίωξη ενός προσώπου που είναι γνωστό ότι είναι αθώο.

Εναντίον του ασκήθηκε επίσης δίωξη για την υποτιθέμενη προετοιμασία επίθεσης εναντίον εκπροσώπου ξένου κράτους που έχει διεθνή προστασία», ανέφερει το digitaljournal.

Η Ρωσία, η οποία δεν είναι μέλος του ΔΠΔ, δήλωσε ότι το ένταλμα είναι «άκυρο».

Ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την κίνηση του δικαστηρίου ως μια ιστορική απόφαση.

Αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν είναι δικαιολογημένο.

#ΕΝΤΑΛΜΑ_ΣΥΛΛΗΨΗΣ #ΔΙΕΘΝΕΣ_ΠΟΙΝΙΚΟ_ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ #ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΚΑΡΙΜ_ΧΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πούτιν,poutin