Αλληλεγγύη εξέφρασε ο Δήμαρχος Πάφου σε αντιπροσωπεία της Μαριούπολης

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Αντιδήμαρχο Stepan Makhsma και αντιπροσωπεία από την πόλη της Μαριούπολης κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την αλληλεγγύη του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου τον Αντιδήμαρχο συνόδευαν ο Konstantin Balabanov Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου και Πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης, ο Vladimir Antonenko μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για τις υποδομές και τις δημόσιες

υπηρεσίες καθώς και η Γιούλια Ζαρίκοβα Κοσμήτορας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης.

Η αντιπροσωπία της Μαριούπολης, προστίθεται στην ανακοίνωση ενημέρωσαν τον κ. Φαίδωνος για τις συνέπειες του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία και αναφέρθηκαν στο μεγάλο κύμα προσφύγων που δημιουργήθηκε τόσο στην πόλη της Μαριούπολης αλλά και γενικότερα στην Ουκρανία όπου άνω των 8 εκ. ανθρώπων έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Ανάμεσα στον πληθυσμό που αντιμετωπίζει προβλήματα είναι και ο Ελληνικός πληθυσμός που ζούσε στην Μαριούπολη.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι ως κυπριακός λαός «γνωρίζουμε από προσφυγιά, εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας» και τους διαβεβαίωσε πως θα έχουν «την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη από πλευράς μας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας».

Επίσης ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως υπάρχει η δυνατότητα να φιλοξενηθούν ή να εγκατασταθούν κάποιοι Έλληνες από την Μαριούπολη στην Πόλη της Πάφου με κατάλληλη συνεργασία τόσο του Δήμου, των ιδίων, αλλά και της Κυπριακής Πολιτείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλληλεγγύη, Δήμαρχος Πάφου, Μαριούπολης,allilengyi, dimarchos pafou, marioupolis