Σχοινάς: Η Τουρκία προσπαθεί να πατήσει σε 2 βάρκες, σχιζοφρενική κατάσταση» (βίντεο)

«Σχιζοφρενική» χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας να προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες ταυτόχρονα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Σήμερα μια πολύ σημαντική ημέρα στο Στρασβούργο», τόνισε ο Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας για τις προτάσεις της Κομισιόν αναφορικά με την ενέργεια. Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «πρώτον, στο θέμα της ενέργειας προτείναμε ένα πακέτο σημαντικό που δείχνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο επίπεδο δείξαμε ότι όσα κάναμε μέχρι τώρα για τον πόλεμο φέρνουν αποτέλεσμα, οι

ευρωπαϊκές κυρώσεις έχουν αρχίσει να δαγκάνουν. Καθίσταται σαφές ότι ο επιτιθέμενος δεν μπορεί να κερδίσει τη συντονισμένη προσπάθεια Ευρώπης και Δύσης να σταθεί δίπλα στον ουκρανικό λαό».

Ερωτηθείς για τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και για το αν η Τουρκία ανήκει τελικά στη δυτική συμμαχία, ο Μαργαρίτης Σχοινάς είπε: «Κάποιος από μια χώρα με 80% πληθωρισμό θα πρέπει να σκεφθεί καλά αν έχει το περιθώριο να τρολάρει ή να είναι ειρωνική απέναντι στην ΕΕ. Η Τουρκία προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες, στη ρωσοτουρκική φιλία, ενώ την ίδια στιγμή βοηθάει την Ουκρανία πουλώντας της drones που τα χρησιμοποιεί κατά της Ρωσίας και την ίδια ώρα προσπαθεί να είναι μέλος της Δύσης, του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης χωρίς να χάνει την ευκαιρία να επιτεθεί στους συμμάχους της. Πρόκειται για μια σχιζοφρενική κατάσταση. Τα καταφέρνει μέχρι τώρα σε αυτό το τακτιστικό παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε εάν θα τους βοηθήσει σε βάθος χρόνου. Η Τουρκία χρωστά μια απάντηση αν είναι με τη Χεζμπολάχ, με τη Μόσχα και την Τεχεράνη ή με το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. Αυτή την απάντηση δεν μας την έχει δώσει ακόμη» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει κοινή ευρωπαϊκή απόφαση για υποχρεωτική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας σε ώρες αιχμής, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε: «Στο πρώτο βήμα που παρουσιάσαμε έχουμε όντως μια πρόταση για συντονισμό στη μείωση της ζήτησης που θα γίνει με αρμονικό και συλλογικό τρόπο και έχουμε και το έκτακτο πλαφόν αλληλεγγύης σε όσους παράγουν ενέργεια από ορυκτά καύσιμα και οι οποίοι έχουν τρομακτικά κέρδη, τα οποία βάσει της πρότασης θα πρέπει να κατευθυνθούν στη στήριξη των ευάλωτων. Αυτές οι προτάσεις θα συζητηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου από τους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ και ελπίζουμε ότι θα ισχύσουν αμέσως, από τα τέλη του μηνός».

Τέλος, σε ερώτηση για το εάν η Ευρώπη θα προσφέρει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε ότι έχουν ήδη δοθεί 19 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία και 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε οπλισμό. «Θα συνεχιστεί αυτή η στήριξη στην Ουκρανία. Έπιασε τόπο αυτή η βοήθεια, καθώς γυρίζει το παιχνίδι χάρη στη βοήθεια της Ευρώπης».

#ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ_ΣΧΟΙΝΑΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΠΙΤΡΟΠΗ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σχοινάς, Τουρκία,schoinas, tourkia