Σχεδόν 50 μέτωπα σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Αργολίδα, σε ύφεση στην Χαλκίδα (βίντεο - εικόνες)

Από χθες το απόγευμα στις 19.00 ως σήμερα το απόγευμα την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα, σε εξέλιξη στην Αργολίδα.

Σχεδόν 50 φωτιές σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα, συνεχίζεται η μάχη με τη φωτιά στην Αργολίδα, σε ύφεση στην Χαλκίδα (βίντεο - εικόνες)

Από χθες το απόγευμα στις 19.00 ως σήμερα το απόγευμα

την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές σύμφωνα με την πυροσβεστική, σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα, σε εξέλιξη στην Αργολίδα.

Με ανακοίνωση της η Πυροσβεστική ενημέρωσε οτι από χθες το απόγευμα στις 19.00 ως σήμερα το απόγευμα την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές.

Σε αυτές συνολικά επιχείρησαν 919 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 352 οχήματα, 23 Α/Φ και 9 Ε/Π ενώ, υπήρξε συνδρομή και από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην Τ.Κ. Αραχναίου του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ (CL 215) και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1419328868192751622?s=20}

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αργολίδα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Τ.Κ. Αραχναίου του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ (CL 215) και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ο οποίος εκκένωθηκε. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, στο σημείο καταγράφονται δυνατοί άνεμοι και η δύσβατη περιοχή έδωσε τη δυνατότητα στη φωτιά να γιγαντωθεί και να εξαπλωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

{https://youtu.be/iqtPPTT_WQs}

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μάλιστα έστειλε μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

{https://twitter.com/112Greece/status/1419302702681661441?s=20}

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα

Από την άλλη, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι στη Χαλκίδα είναι σε ύφεση, με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter να κάνει λόγο για 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 A/Φ. Υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στη Ζάκυνθο

Φωτιά στην περιοχή Νερατζούλες στη Ζάκυνθο, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του νησιού, ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Φωτιά στη Σαλαμίνα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Άγιος Νικόλαος στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Η πυρκαγιά, που έφτασε κοντά σε σπίτια, στα όρια του οικισμού, καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ έχουν κινητοποιηθεί τόσο εναέριες όσο και επίγειες δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Keywords
Τυχαία Θέματα