Συνεργάτης Πούτιν: «Η Ρωσία πολεμά το ΝΑΤΟ, η Δύση προσπαθεί να μας εξαφανίσει από τον πολιτικό χάρτη»

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία μάχεται τώρα κατά της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Ένας από τους στενότερους συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Μόσχα πολεμά τώρα τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

στην Ουκρανία και ότι η Δύση προσπαθεί να εξαφανίσει τη Ρωσία από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

«Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για να προστατεύσει τον λαό της από κάθε επιτιθέμενο»

Ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ θεωρείται από τους διπλωμάτες ως μία από τις σημαντικότερες σκληροπυρηνικές επιρροές στον Πούτιν, ο οποίος έχει υποσχεθεί τη νίκη στην Ουκρανία παρά μια σειρά αποτυχιών στο πεδίο της μάχης.

«Αντιπαράθεση Ρωσίας και ΝΑΤΟ ο πόλεμος στην Ουκρανία»

«Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν είναι μια σύγκρουση μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου - πρόκειται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ, και κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας", δήλωσε ο Πατρούσεφ.

"Τα σχέδια των Δυτικών είναι να τη σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη του κόσμου».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρνηθεί τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι θέλουν να καταστρέψουν τη Ρωσία, τον μεγαλύτερο παραγωγό φυσικών πόρων στον κόσμο, ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι μια σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου έχει προκαλέσει μία από τις πιο θανατηφόρες ευρωπαϊκές συγκρούσεις μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, όταν η Σοβιετική Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν πιο κοντά σε έναν σκόπιμο πυρηνικό πόλεμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί σύμμαχοί τους έχουν καταδικάσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως αυτοκρατορική αρπαγή γης, ενώ η Ουκρανία έχει ορκιστεί να πολεμήσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το έδαφός της.

«Διευθυντής της CIA είχε προειδοποιήσει για τον πόλεμο στη Ουκρανία»

Ως πρώην σοβιετικός κατάσκοπος που γνωρίζει τον Πούτιν από τη δεκαετία του 1970, οι απόψεις του Πατρούσεφ δίνουν μια εικόνα του τρόπου σκέψης στα πολύ υψηλά επίπεδα του Κρεμλίνου. Το 2021 απέρριψε τις προειδοποιήσεις του διευθυντή της CIA William Burns κατά της εισβολής στην Ουκρανία.

Σε μια σοβιετικού τύπου ανάλυση της Δύσης, ο Πατρούσεφ χαρακτήρισε τις δυτικές πολιτικές ελίτ διεφθαρμένες και ελεγχόμενες από πολυεθνικές εταιρείες και επιχειρηματικές φατρίες που σχεδίαζαν και εκτελούσαν "έγχρωμες επαναστάσεις" σε όλο τον κόσμο.

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Ρωσίας»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο Πατρούσεφ, ότι έσπειραν το χάος στο Αφγανιστάν, το Βιετνάμ και τη Μέση Ανατολή και προσπαθούν εδώ και χρόνια να υπονομεύσουν τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Ρωσίας.

Ο Πετρούσεφ δήλωσε επίσης πως: «Δεν υπάρχει θέση για τη χώρα μας στη Δύση».

Σε απάντηση, είπε, η Ρωσία θα επιτύχει οικονομική κυριαρχία και οικονομική ανεξαρτησία, αλλά και θα δημιουργήσει ένοπλες δυνάμεις και ειδικές υπηρεσίες ικανές να αποτρέψουν κάθε πιθανό επιτιθέμενο.

«Η νέα γενιά θα πρέπει να εμπνέεται από τις ιδέες της δημιουργικής εργασίας προς όφελος της πατρίδας μας και όχι να κάθεται στα γραφεία των δυτικών εταιρειών».

ΝΑΤΟ και η ΕΕ επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία, κορυφαίοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεσμεύθηκαν να επεκτείνουν τη συνεργασία ανάμεσα στους δύο θεσμούς, με κοινή δήλωσή τους που υπογράφηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η συνεργασία «είναι περισσότερο σημαντική παρά ποτέ», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά την υπογραφή της δήλωσης στο αρχηγείο της συμμαχίας, δίπλα στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σύμπραξη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επικαλέσθηκε μια συνάντηση ανάμεσα στους τρεις αξιωματούχους μερικές ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο, για να υπογραμμίσει τις στενές σχέσεις τους.

«Ο (ρώσος) πρόεδρος Πούτιν ήθελε να πάρει την Ουκρανία μέσα σε λίγες ημέρες και να μας διχάσει. Έχει ξεκάθαρα αποτύχει και στα δύο», τόνισε.

Η σημερινή Κοινή Δήλωση για τη Συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ είναι μια νέα προσπάθεια να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών, με τη δέσμευση να βελτιωθούν οι προσπάθειες για συνεργασία με στόχο την προστασία κρίσιμης σημασίας υποδομών.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ_ΣΤΗΝ_ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΕΤΡΟΥΣΕΦ #ΠΟΥΤΙΝ #ΝΑΤΟ #ΔΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα