Πρόεδρος ΠΙΣ για τον 35χρονο: Ήταν η «αναμενόμενη» εξαίρεση στον κανόνα

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα ο δεύτερος θάνατος νέου ανθρώπου στη χώρα μας από τον Covid-19. «Στην ιατρική 1 και 1 δεν κάνει πάντα 2», δηλώνει στο News4Health, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε το θάνατο του 35χρονου είναι η εξαίρεση στον κανόνα, κάτι που είναι μέσα στην «περιγραφή» του covid 19.

«Ναι μπορεί ένας υγιής νέος άνθρωπος χωρίς κάποιο προφανές πρόβλημα ή υποκείμενο νόσημα να πεθάνει από covid 19. Θα μπορούσε βέβαια να πάσχει από κάτι αδιάγνωστο αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Στην Ελλάδα

λοιπόν αυτός ο άτυχος 35χρονος είναι η νο.2 εξαίρεση στους 120 δικούς μας νεκρούς.

Έχουν πεθάνει βρέφη, έφηβοι, 19χρονοι σε όλο τον κόσμο- αυτός είναι ο covid 19, για αυτό είναι και σε τέτοια εγρήγορση οι γιατροί κι όλοι οι ειδικοί με αυτόν τον ιό, γιατί είναι πολύ απρόβλεπτος κι ύπουλος. Είναι αυτή ακριβώς η περίπτωση που επιβεβαιώνει ότι στην ιατρική 1 και 1 δεν κάνει πάντα 2», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο 35χρονος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», στη Θεσσαλονική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερο προβληματισμό.

«Δεν κατανοείται και δεν χωνεύεται με κανέναν τρόπο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια αυτού του νέου συνανθρώπου μας», ήταν το σχόλιο του Σωτήρη Τσιόδρα για το θάνατο του 35χρονου νεαρού άνδρα.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για το νεότερο άνθρωπο στη χώρα που χάνει τη ζωή του από τον COVID-19.

«Θεωρώ ότι στην πατρίδα μας εν πολλοίς τα αποφύγαμε και αποτελεί άλλη μία ευτυχής κατάληξη των μέτρων που πήραμε. Αυτό μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω. Οι ζωές που κερδίσαμε δε φαίνονται και μακάρι αυτό να ίσχυε για όλες τις χώρες του κόσμου. Τα σοβαρά περιστατικά σε νέους ανθρώπους, βέβαια, αγγίζουν πάρα πολύ και την οικογένεια και το περιβάλλον.

Μίλησα σήμερα με κάποιους γιατρούς που είχαν τέτοια περιστατικά και ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη εμπειρία γι΄αυτούς. Μπορείς να τους δεις και να το καταλάβεις μόνο αν έχεις νοσηλεύσει παρόμοια περιστατικά στο νοσοκομείο», προσέθεσε ο Καθηγητής.

Διαβάστε όλα τα νέα για την υγεία στο news4health.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόεδρος ΠΙΣ, 35χρονο, Ήταν,proedros pis, 35chrono, itan