Πως θα κάνουν την θερινή πρακτική σπουδαστές των ΔΙΕΚ τουρισμού

Το υπουργείο Τουρισμού ενέκρινε την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης θέρους 2018 των σπουδαστών/σπουδαστριών και καταρτιζομένων των Εκπαιδευτικών Μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού

Η πρακτική αφορά Σπουδαστές/Σπουδάστριες Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και θα είναι διάρκειας από 2.7.2018 έως 30.9.2018 (90 ημέρες).

Επίσης αφορά καταρτιζόμενους IEK έως εξής: Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Α΄ έτους, των ειδικοτήτων «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός

Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας», «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 480 ωρών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 11.6.2018 έως 15.9.2018. Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 240 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.4.2018 έως 15.9.2018. Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 60 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 30.5.2018 έως 15.9.2018.

Οι καταρτιζόμενοι Β΄ έτους ΙΕΚ, της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 90 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 24.5.2018 έως 15.9.2018.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σύμφωνα με το ωράριο που προβλέπεται, ήτοι 5 ημέρες εβδομαδιαίως επί 8 ώρες ημερησίως.

Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών/σπουδαστριών ΑΣΤΕ και καταρτιζομένων ΙΕΚ πραγματοποιείται σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Η πρακτική άσκηση Δ΄ εξαμήνου των ειδικοτήτων ΙΕΚ «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)» και «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιείται σε τουριστικές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 1 της 16802/667/27.8.2010 κ.υ.α. (Β΄ 1345).

Το ακριβές χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους Δ’ εξαμήνου καθορίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των Εκπαιδευτηρίων, κατόπιν συνεννόησης με την τουριστική επιχείρηση και τον καταρτιζόμενο.

Η πρακτική άσκηση θέρους 2018 των σπουδαστών/σπουδαστριών ΑΣΤΕ και καταρτιζομένων ΙΕΚ πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αντίστοιχα προγράμματα

Την κατάρτιση του Μητρώου Εποπτών Πρακτικής Άσκησης θέρους 2018, το οποίο απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού, όπως αναλυτικά ορίζονται στον πίνακα του Παραρτήματος Ι, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εποπτεία την πρακτικής άσκησης θέρους 2018 καθώς και για την αξιολόγηση του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» Δ΄ εξαμήνου των καταρτιζομένων των Ι.Ε.Κ.

Κατά την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο λόγω έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, οι τρεις επιθεωρήσεις/εποπτείες που προβλέπονται στην παρ. 13 του Κεφαλαίου Α «Υποχρεώσεις μαθητών - σπουδαστών και καταρτιζομένων» της 4010/6-6-2006 κ.υ.α. (Β΄ 919) θα πραγματοποιηθούν από 11.6.2018 έως 15.9.2018 ως εξής: A. δύο (2) επισκέψεις, ανά επιχείρηση, με επιτόπια επίσκεψη του Επόπτη Α΄ ή Β΄ στις συμμετέχουσες, στο πρόγραμμα, επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Παράρτημα II «Γεωγραφική κάλυψη ανά Εκπαιδευτήριο, εποπτειών πρακτικής άσκησης θέρους 2018». Επισημαίνεται ότι το διάστημα μεταξύ δύο επιτόπιων εποπτειών ανά επιχείρηση δεν μπορεί να είναι μικρότερο από είκοσι (20) μέρες.

Σε περίπτωση που, αποδεδειγμένα, για λόγους ανωτέρας βίας, δεν καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση επιτόπιας εποπτείας, αυτή πραγματοποιείται τηλεφωνικά. B. Μία (1) τηλεφωνικά.

Tο ακριβές πρόγραμμα πραγματοποίησης των εποπτειών (επιχειρήσεις όπου θα πραγματοποιηθεί εποπτεία, ακριβείς ημερομηνίες πραγματοποίησής τους, επόπτες που θα τις πραγματοποιήσουν) καθορίζεται με απόφαση του Διευθυντή της εκπαιδευτικής μονάδας – Επόπτη Α΄, η οποία κοινοποιείται στη Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα