Πώς κάλυψαν τα διεθνή μέσα την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Τον δικό τους «τόνο» για το τι επικρατεί στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν δώσει τα ξένα μέσα, με τα ισπανικά να ξεχωρίζουν λόγω και της παρουσίας του βασιλιά της Ισπανίας.

Την προσοχή και των ξένων μέσων έχει τραβήξει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, με πολλά να έχουν δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ για την ιστορικότητα του θεσμού της βασιλείας στη χώρα μας, πώς ξεκίνησε, πότε τελείωσε αλλά και τη δικαστική διαμάχη της βασιλικής οικογένειας με το ελληνικό δημόσιο για την βασιλική περιουσία.

H ισπανική εφημερίδα «El Pais» μετέδωσε ολόκληρη τη νεκρώσιμο ακολουθία τόσο από την ηλεκτρονική της πλατφόρμα, όσο και από άλλα site που ανήκουν στον ίδιο όμιλο.

Παράλληλα και τα βρετανικά μέσα ασχολούνται εκτενώς με το τι συμβαίνει. Η Deutsche Welle δημοσίευσε ένα βιογραφικό ρεπορτάζ για τον τέως βασιλιά, τι πρόκειται να ακολουθήσει και πώς θα διεκπεραιωθεί η ταφή του στο Τατόι.

Το France24 επίσης με εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκριτή καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις live στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Σε ό,τι αφορά τα αμερικανικά μέσα, μεγάλη έκταση έχει λάβει το θέμα και στο Voice of America.

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press καλύπτουν live και με απεσταλμένους λεπτό προς λεπτό τα όσα συμβαίνουν.

#ΤΕΩΣ_ΒΑΣΙΛΙΑΣ #ΚΗΔΕΙΑ #ΔΙΕΘΝΗ_ΜΕΣΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Κωνσταντίνου,pos, konstantinou