Αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ: Η Airlines ζήτησε από τον πιλότο να αλλάξει διάδρομο λίγα λεπτά πριν από την προσγείωση

Ο πιλότος του αεροσκάφους της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή ζήτησε από το αεροδρόμιο να αλλάξει διάδρομο λίγα λεπτά πριν την συντριβή του.

Ο πιλότος του αεροσκάφους της Yeti Airlines που συνετρίβη την Κυριακή ζήτησε από το αεροδρόμιο να αλλάξει διάδρομο λίγα λεπτά πριν το αεροσκάφος του πέσει σε ένα βαθύ φαράγγι, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Ποχάρα.

Ο Anup Joshi, σύμφωνα με το idependent, δήλωσε ότι ο πιλότος δεν σημείωσε "τίποτα

το ασυνήθιστο" στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας και ζήτησε να αλλάξει διάδρομο από τον διάδρομο 3 στον διάδρομο 1, προσθέτοντας ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές για μια ασφαλή προσγείωση εκείνη την ημέρα.

Το δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 της Yeti Airlines μετέφερε 72 άτομα - τέσσερα μέλη πληρώματος και 68 επιβάτες - όταν συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της τουριστικής πόλης Ποκάρα.

Οι σοροί 68 ατόμων έχουν ανασυρθεί, ενώ τέσσερα άτομα παραμένουν αγνοούμενα.

Δεν έχουν βρεθεί επιζώντες και ένας τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ελπίδες να βρεθούν κάποιοι είναι "μηδενικές".

Ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να ανακτήσουν από τα συντρίμμια τόσο τον καταγραφέα φωνής του πιλοτηρίου όσο και τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης.

Και τα δύο κουτιά είναι σε καλή κατάσταση και θα σταλούν για ανάλυση, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου του Κατμαντού.

Εν τω μεταξύ, διαδίδεται ευρέως ένα βίντεο που βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε στο Facebook Live από έναν από τους επιβάτες τις τελευταίες στιγμές της πτήσης.

#ΝΕΠΑΛ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αεροπορικό, Νεπάλ, Airlines,aeroporiko, nepal, Airlines