Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 100 δισεκατομμύρια οι μέχρι σήμερα ζημιές

Στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζουν τις καταστροφές που έχουν προξενήσει μέχρι σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα στις υποδομές της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής έχουν καταστρέψει μέχρι στιγμής υποδομές, κτίρια και άλλα φυσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ανώτατο οικονομικό σύμβουλο της Ουκρανίας, Όλεγκ Ουστένκο.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σε διαδικτυακή εκδήλωση ότι ο πόλεμος έχει προκαλέσει το πλήρες κλείσιμο του 50% των

ουκρανικών επιχειρήσεων, ενώ οι άλλες μισές λειτουργούν πολύ κάτω από τις δυνατότητές τους.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο Τσέρνομπιλ

Το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι Λευκορώσοι ειδικοί αποκατέστησαν την ηλεκτροδότηση στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ, στην Ουκρανία.

Το Τσερνομπίλ είχε μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εν μέσω των μαχών μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πούτιν: Παράνομες οι κυρώσεις της Δύσης

Κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε ότι η Ρωσία τηρεί τις δεσμεύσεις της σε σχέση με τις ενεργειακές προμήθειες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάισισαν να διακόψουν τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία είναι παράνομες και πως οι δυτικές κυβερνήσεις εξαπατούν τους λαούς τους. Η Ρωσία μπορεί να επιλύσει ήρεμα τα προβλήματα της.

Μιλώντας κατά την διάρκεια της κυβερνητικής σύσκεψης ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα