Εφαρμογή της Google θα απαντά σε δερματολογικά ερωτήματα

Προεπισκόπηση ενός βοηθού δερματολογίας, που τροφοδοτείται από τεχνητή τεχνολογία και λειτουργεί σε μια διαδικτυακή εφαρμογή, αποκάλυψε η Google.

Η Google εξετάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους ασθενείς να βρουν απαντήσεις σε δερματολογικά ερωτήματα χρησιμοποιώντας τις προσωπικές τους κάμερες, σύμφωνα με το news4health.

«Οι ασθένειες του δέρματος ως κατηγορία αποτελούν ένα μεγάλο παγκόσμιο

βάρος και καθημερινά παρακολουθούμε ανθρώπους να στρέφονται στη Google για να βρουν απαντήσεις για τις ανησυχίες τους. Παγκοσμίως, 2 δις επηρεάζονται και οι περισσότερες περιπτώσεις γιατρεύονται. Ωστόσο, ο μισός πληθυσμός αντιμετωπίζει μία κρίσιμη έλλειψη δερματολόγων, με τις αναμονές να διαρκούν για μήνες ή ακόμη χρόνο» ανέφερε η Δρ Peggy Bui, διευθύντρια προϊόντων στο Google Health.

Πρόσφατα, η Google αποκάλυψε μία προεπισκόπηση του βοηθού δερματολογίας που τροφοδοτείται από τεχνητή τεχνολογία και λειτουργεί σε μια διαδικτυακή εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν φωτογραφίες από τις κάμερες τους στην πλατφόρμα. Ο βοηθός μπορεί να παράσχει πληροφορίες στον χρήση για την ποιότητα της φωτογραφίας, λέγοντας τους αν είναι πολύ θολή η σκοτεινή κ.τ.λ.π.

Πώς λειτουργεί

Το εργαλείο θα βοηθήσει τους χρήστες παρέχοντας τους πληροφορίες για την κατάστασή τους, όπως τον τύπο του δέρματος και άλλα συμπτώματα. Οι ερωτήσεις είναι προαιρετικές, επιτρέποντας στους χρήστες να προσπεράσουν όποιες δεν γνωρίζουν την απάντηση ή δε θέλουν να μοιραστούν.

«Σχεδιάστηκε για να είναι απίστευτα προσιτό. Δεν χρειάζεται κάποια εκπαίδευση. Δεν χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός ή ειδικό λογισμικό. Δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσεις την εφαρμογή. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ικανότητά να τραβήξεις μία φωτογραφία χρησιμοποιώντας ένα κινητό ή μία ψηφιακή κάμερα και να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ για να πας στο URL» ανέφερε η Bui.

Μόλις ο χρήστης ανεβάσει τις φωτογραφίες και παράσχει πληροφορίες παρακολούθησης σχετικά με την κατάστασή τους, το μοντέλο τεχνητής κατάστασης της Google θα αναλύσει τις πληροφορίες και θα δώσει στους χρήστες μια λίστα πιθανών παθήσεων.

Οι πιο σχετικές αντιστοιχίες εμφανίζονται κοντά στο επάνω μέρος της αναζήτησης. Στη συνέχεια, οι χρήστες μπορούν να διαβάσουν επιμελημένες πληροφορίες που έχουν συνταχθεί από δερματολόγους σχετικά με την πάθηση.

Μπορούν επίσης να δουν εικόνες που είναι παρόμοιες με αυτές από το διαδίκτυο και να τις συγκρίνουν με τις δικές τους. Οι πληροφορίες μπορούν να αποθηκευτούν ή να μοιραστούν με το γιατρό ενός χρήστη.

Ο στόχος, σύμφωνα με τη Bui, είναι να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμο. Το περιεχόμενο είναι γραμμένο σε επίπεδο ανάγνωσης πέμπτης δημοτικού.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό

Σύμφωνα με το CDC, ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Δέρματος, ένας στους 5 Αμερικάνους θα αναπτύξει καρκίνο του δέρματος μέχρι την ηλικία των 70 ετών.

Αν και πολλές μορφές του καρκίνου του δέρματος είναι θεραπεύσιμες, παγκοσμίως, πολλοί συναντούν προβλήματα με την πρόσβαση στη θεραπεία. Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει να επεκτείνει την παγκόσμια πρόσβαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα