Ποιος ήταν ο 54χρονος που εκτελέστηκε στην Ζάκυνθο

Μαφιόζικη δολοφονία 54χρονου στη Ζάκυνθο. Τον σεσημασμένο Έλληνα δολοφόνησαν άγνωστοι με καλάσνικοφ. Ο άντρας ήταν γνωστός στις Αρχές από το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Ποιος ήταν και πώς είχε γλιτώσει στο παρελθόν από ενέδρα εναντίον του, κατά την οποία ωστόσο είχε δολοφονηθεί η σύζυγός του. Ποια η σχέση του με την Βάϊα Ζήση, η οποία είχε δολοφονηθεί το 2004.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας ήταν ξενοδόχος και το όνομα του είναι Ντίμης Κορφιάτης. Παλαιότερα είχε κατηγορηθεί για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας

οίκων ανοχής στην Αθήνα, αλλά είχε αθωωθεί.

Σήμερα έπεσε νεκρός, στην 2η φονική ενέδρα που στήθηκε σε βάρος του στην Ζάκυνθο, μέσα σε 11 μήνες.

Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση ληστείας στο νησί, με λεία 550.000 ευρώ, αλλά ουδέποτε κατηγορήθηκε για την υπόθεση. Μάλιστα ο επιχειρηματίας σε παλαιότερη κατάθεση του είχε «δείξει» τους ενόχους στη ληστεία-μαμούθ των 550.000 ευρώ σε βάρος του νυν Δημάρχου Ζακυνθίων Νικήτα Αρετάκη, που την άνοιξη του 2016 χρηματοδοτούσε εξ ολοκλήρου την ανέγερση σχολείου.

Πέρσι τον Ιούνιο στη Ζάκυνθο η γυναίκα του δολοφονήθηκε, όταν επέβαινε σε μηχανάκι που οδηγούσε ο 54χρονος. Τότε ο ξενοδόχος είχε τραυματιστεί σοβαρά αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε νοσοκομείο.

Μάλιστα πέρσι, οι πληρωμένοι δολοφόνοι που είχαν διαφύγει με ταχύπλοο σκάφος απ’ το νησί, στόχο είχαν να σκοτώσουν τον ξενοδόχο αλλά δεν τον κατάφεραν.

Η εκτέλεση της Βάϊας Ζήση στην Γκράβα

Η Βάϊα Ζήση, δολοφονήθηκε στις 18 Απριλίου του 2004, και για τον φόνο της είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας από τη Ζάκυνθο, Διονύσης (Ντίμης) Κορφιάτης. Το δικαστήριο όμως εξέδωσε αθωωτική απόφασή η οποία ήταν και ομόφωνη.

Η Βάια Ζήση, είχε δολοφονηθεί όταν πάρκαρε το αυτοκίνητό στο ανοιχτό γκαράζ της πολυκατοικίας της, δίπλα απ’ τα σχολεία της Γκράβας.

Μαζί με τον Ντίμη είχαν γίνει συνέταιροι στην πρώτη αγορά ξενοδοχείου που είχαν κάνει στη Ζάκυνθο, γι’ αυτό και ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ως ο «ηθικός αυτουργός», αλλά στο δικαστήριο η βαριά κατηγορία κατέπεσε.

«Μετά από τριήμερη αποδεικτική διαδικασία, αποδείχτηκε ότι ο Διονύσης Κορφιάτης δεν είχε απολύτως καμία σχέση με τη δολοφονία της Βάϊας Ζήση. Η αλήθεια πάντα αποδεικνύεται και όποιος βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιστατικά, δεν έχει κανένα πρόβλημα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Οι συκοφάντες και οι ψευδολόγοι, για ακόμη μια φορά, διαπίστωσαν ότι οι συκοφαντίες δεν φέρνουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Θριάμβευσε, και πάλι, η αλήθεια και το δίκιο» είχε δηλώσει τότε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Κορφιάτη, Παναγιώτης Κεφαλληνός.

Η Βάϊα Ζήση είχε κατηγορηθεί ως η πιο παλιά ιδιοκτήτρια των περισσότερων οίκων ανοχής στην Αθήνα.

Η ενέδρα στον Άγιο Σώστη που δολοφόνησαν την 37χρονη γυναίκα του

Η 37χρονη σύζυγος του ξενοδόχου, πέρσι άφησε πίσω της τρία παιδιά, ηλικίας 2,5, 10 και 12 ετών. Δύο δράστες έστησαν ενέδρα θανάτου στο ζευγάρι στην περιοχή του Αγίου Σώστη και πυροβόλησαν εν ψυχρώ την 37χρονη, ενώ βρισκόταν επάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο άντρας της. Οι δολοφόνοι οδηγούσαν λευκή μηχανή. Ο άντρας κατάφερε τραυματισμένος να τους ξεφύγει.

Μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο

Το συμβάν έγινε σε γραφείο πληροφορικής και ευρωπαϊκών προγραμμάτων δύο αδελφών, όπως αναφέρει το imerazante.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο γραφείο προσήλθε ένας πελάτης ο οποίος ξεκίνησε συζήτηση με τους παραπάνω με θέμα ένταξη του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο και έχει αποκλειστεί η περιοχή.

Από τους ιδιοκτήτες έχει τραυματιστεί ελαφρά ο ένας, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

ΖΑΚΥΝΘΟΣΔΟΛΟΦΟΝΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΤΕΛΕΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα