Πετρόπουλος: Πρόβλημα στον υπολογισμό των εκκρεμών συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων

Στην παραδοχή πως υπάρχει πρόβλημα στον υπολογισμό των εκκρεμμών συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων, προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος.

Αναλυτικά, αναφερόμενος ο κ. Πετρόπουλος στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απονομή των συντάξεων σε δικαιούχους ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είχαμε παραλάβει 168 χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις τον Ιανουάριο του 2015

και σήμερα έχουμε εκκρεμείς συντάξεις μόλις 42 χιλιάδες. Άρα έχουμε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στη δουλειά και μιλάω μόνο για τον ιδιωτικό φορέα, δεν μιλάω για τους δημοσίους υπαλλήλους, δεν τους έχω στο δείγμα τους δημοσίους υπαλλήλους. Εκεί υπάρχει ένα ιδιαίτερο πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστούμε με μια καλύτερη οργάνωση. Προσλαμβάνουμε για ένα έτος 1.000 καταρτισμένα άτομα από τον Φεβρουάριο του 2019 και το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ θα δώσει τη δυνατότητα από άλλες υπηρεσίες δημόσιοι υπάλληλοι να έρθουν με το σύστημα της μετακίνησης».

Όσον αφορά στον φορέα ασφάλισης των αγροτών ο υφυπουργός σημείωσε πως «Ειδικά για τους αγρότες υπήρξε μια παραπάνω δυσχέρεια της λειτουργίας διότι δημιουργήθηκε ο ΟΠΕΚΑ που είχε κυρίως υπαλλήλους του πρώην ΟΓΑ αλλά τα συστήματα που έχουμε οργανώσει γρήγορα θα δώσουν καλά αποτελέσματα και επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων".

Keywords
Τυχαία Θέματα