Πέθανε ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος, ήταν διασωληνωμένος με κορονοϊό

Ραγδαία ήταν η επιδείνωση της υγείας του καθηγητή Οικονομικών της Υγείας, Γιάννη Κυριόπουλου, ο οποίος κατέληξε στον Ευαγγελισμό. Είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Γ. Κυριόπουλος σύμφωνα με το News4Health. Ο καθηγητής είχε προσβληθεί βρεθεί θετικός δύο ημέρες νωρίτερα, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Μετέβη αρχικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου κρίθηκε

οξεία η κατάσταση της υγείας, με τους γιατρούς να κρίνουν απαραίτητη τη νοσηλεία του σε ΜΕΘ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ COVID του Νοσοκομείου, όπου και νοσηλευόταν από το πρωί. Ο οργανισμός του όμως δεν άντεξε και κατέληξε λίγο μετά τις 20.00.

Ο Γ. Κυριόπουλος ήταν 77 χρονών και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση κατά της COVID-19.

Είχε γεννηθεί στην Πάτρα και σπούδασε ιατρική και επιδημιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία, την Κοινωνική Πολιτική και τα Οικονομικά της Υγείας. Από το 1985 ήταν Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας. Το Σεπτέμβριο του 2011 είχε εκλεγεί για τέταρτη φορά Κοσμήτωρ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Είχε, ακόμη, διατελέσει Σύμβουλος και Εμπειρογνώμων Διεθνών Οργανισμών και είχε αναπτύξει ευρεία δραστηριότητα στις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου και του Ευξείνου Πόντου. Είχε χρηματίσει μέλος διοικητικού συμβουλίου σε πολλούς διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα