Πέμπτες γεμάτες... αγώνες: Europa League και Euroleague κάνουν την Αθήνα να μυρίζει «μπαρούτι»

Μεγάλο «μπελά» έχει βρει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) για έξι Πέμπτες μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη, οπότε και ολοκληρώνονται οι όμιλοι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα το Europa League που αφορά την Αθήνα και τον Πειραιά.

Πιο αναλυτικά, και με βάση τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τους

αποκλεισμούς από Μπράγκα και Άντβερπ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα, αλλά και με τη διαφαινόμενη πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League (απέναντι στην Τσουκαρίτσκι), για έξι Πέμπτες η Αθήνα θα... μυρίζει «μπαρούτι» όσον αφορά το κομμάτι της ασφάλειας.

Με την κλήρωση να διεξάγεται αύριο Παρασκευή (14:00), η ΕΛΑΣ θα έχει στα χέρια της όλο το πρόγραμμα ώστε να διαμορφώσει ανάλογα το επιχειρησιακό της πλάνο, όμως σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο δε θα είναι εύκολο, ειδικότερα εάν συνυπολογιστεί η αγωνιστική δράση και του Ολυμπιακού στη Euroleague (ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στο ΟΑΚΑ κάποια από αυτές τις Πέμπτες).

Με βάση το «ιστορικό» της UEFA, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ θα μπουν με διαφορετικό «χρώμα» στην αυριανή κλήρωση και δε θα αγωνίζονται την ίδια ημέρα εντός έδρας, καθώς ΟΑΚΑ και Νέα Φιλαδέλφεια απέχουν ελάχιστα χιλιόμετρα και η μετακίνηση οπαδών των δύο ομάδων με τον ΗΣΑΠ δεν μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός με το γήπεδό του να απέχει αρκετά από τα υπόλοιπα γήπεδα (αλλά με τα ίδια ΜΜΜ), περιμένει να σφραγίσει το δικό του εισιτήριο για το Europa League, ενώ στο ημερολογιακό πρόγραμμα δεσπόζουν και οι δύο αναμετρήσεις της μπασκετικής ομάδας στη Euroleague (26 Οκτωβρίου με Εφές, 9 Νοεμβρίου με Μπασκόνια), μεγαλώνοντας τον «πονοκέφαλο» της ΕΛΑΣ.

Οι έξι κρίσιμες ημερομηνίες με τις πολλαπλές αθλητικές αναμετρήσεις: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου Πέμπτη 5 Οκτωβρίου Πέμπτη 26 Οκτωβρίου Πέμπτη 9 Νοεμβρίου Πέμπτη 30 Νοεμβρίου Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Πλέον, αναμένουμε να δούμε τις «αποφάσεις» της ΕΛΑΣ, με δεδομένο ότι η UEFA δεν είναι... Super League και οι αναβολές αγώνων δεν υπάρχουν ως σενάριο.

#EUROPA_LEAGUE #Euroleague #ΑΘΗΝΑ #ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #ΜΠΑΣΚΕΤ #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΑΕΚ #ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα