Νέο βίντεο με τον Πριγκόζιν να μιλάει για την ασφάλειά του λίγο πριν από τον θάνατό του

Νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εμφανίζει τον Γεβγκένι Πριγκόζιν να μιλά για την... ασφάλειά του και να δείχνει ότι είχε συναίσθηση πως κινδύνευε η ζωή του.

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο βίντεο του Γεβγκένι Πριγκόζιν φέρεται να δείχνει τον Ρώσο επικεφαλής των μισθοφόρων της Βάγκνερ στην Αφρική, λίγες μόνο ημέρες πριν από το θάνατό του. Στο βίντεο αυτό, ο Πριγκόζιν μιλά για τις φήμες σχετικά με την ευημερία του αλλά και τις πιθανές απειλές για την ασφάλειά του.

«Για όσους συζητούν αν είμαι ζωντανός ή όχι, πώς τα πάω - αυτή

τη στιγμή είναι Σαββατοκύριακο, δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2023, είμαι στην Αφρική», λέει ο Πριγκόζιν στο σύντομο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το κανάλι Grey Zone Telegram που συνδέεται με την ομάδα Wagner. «Οπότε για τους ανθρώπους που θέλουν να συζητούν για την εξόντωσή μου ή για την ιδιωτική μου ζωή, για το πόσα κερδίζω ή οτιδήποτε άλλο - όλα είναι εντάξει», προσθέτει κουνώντας το χέρι του.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την τοποθεσία ή την ημερομηνία του βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε σε κινούμενο όχημα. Τα ρούχα παραλλαγής και το καπέλο του Πριγκόζιν, καθώς και το ρολόι στο δεξί του χέρι, ταίριαζαν με την εμφάνισή του σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου, το οποίο επίσης ισχυρίστηκε ότι είχε γυριστεί στην Αφρική.

Η αναφορά του στο «Σαββατοκύριακο» υπονοούσε ότι το τελευταίο αυτό βίντεο πρέπει να είχε γυριστεί στις 19 ή 20 Αυγούστου, μόλις τρεις ή τέσσερις ημέρες προτού ο ίδιος και άλλα κορυφαία στελέχη και σωματοφύλακες της Βάγκνερ σκοτωθούν σε αεροπορικό δυστύχημα βόρεια της Μόσχας, στις 23 Αυγούστου.

Τα σχόλια που διατυπώνει στο βίντεο δείχνουν ότι ο Πριγκόζιν είχε συναίσθηση ότι κινδύνευε η ζωή του. Οι δυνάμεις της Βάγκνερ πολέμησαν για τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά ο ίδιος επέκρινε έντονα το κατεστημένο της ρωσικής Άμυνας και ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας στα τέλη Ιουνίου.

Το Κρεμλίνο απέρριψε ως «απόλυτο ψέμα» τον ισχυρισμό ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε τον θάνατο του Πριγκόζιν για εκδίκηση, αλλά διευκρίνισε ότι η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος θα εξετάσει και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

Ο Πριγκόζιν κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Ποροκόφκογε στην γενέτειρά του Αγία Πετρούπολη την Τρίτη.

{https://www.youtube.com/watch?v=Bh5xYxhxAN4}

#ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΒΙΝΤΕΟ #ΖΩΗ #ΑΣΦΑΛΕΙΑ #ΡΩΣΙΑ #ΒΑΓΚΝΕΡ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα