Παρέμβαση εισαγγελέα για τους μαθητές που πέρασαν τον «φουσκωμένο» Εύηνο από αιωρούμενη γέφυρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι εικόνες μαθητών που διέσχιζαν συρμάτινη πεζογέφυρα πάνω από «φουσκωμένο» ποτάμι στην περιοχή του Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας μετά τα όσα συνέβησαν στον Εύηνο ποταμό όταν εν μέσω κακοκαιρίας μαθητές πέρασαν πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι κάνοντας χρήση μια συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Ο εισαγγελέας Αγρινίου, το πρωί της Παρασκευής, κι αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, παρενέβη αυτεπάγγελτα

και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου, ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Για το θέμα έκανε παρέμβαση και ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, λέγοντας μάλιστα πως θα κάνει μηνύσεις κατά των υπευθύνων. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά, λέγοντας πως δεν ενημερώθηκε ποτέ ο δήμος ή η περιφέρεια, προκειμένου να γυρίσουν οι μαθητές σπίτια τους κάνοντας παράκαμψη από δρόμο που ήταν ανοιχτός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Ο δήμαρχος σε ανάρτησή του, σημειώνει πως ζήτησε από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, σε περίπτωση επαναληφθεί το γεγονός, να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ σήμερα επρόκειτο να αναφέρει το γεγονός στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Λουτρών Στάχτης – Θέρμου, με αποτέλεσμα το λεωφορείο που είχε μεταφέρει τους μαθητές από τα χωριά Φαμήλα και Στράνωμα στο Θέρμο το πρωί, να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το μεσημεριανό δρομολόγιο.

Έτσι, 8χρονα και 10χρονα παιδιά αναγκάστηκαν να διανύσουν 70 μέτρα αιωρούμενης συρμάτινης γέφυρας πάνω από τα θολά και ορμητικά νερά του ποταμού Ευήνου και άλλα να περάσουν το ποτάμι μέσα σε κουβούκλιο. Η γέφυρα δεν ήταν σταθερή και βρίσκεται εκεί από τη δεκαετία του '60.

#ΜΑΘΗΤΕΣ #ΓΕΦΥΡΑ #ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΠΟΤΑΜΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα