Washington Examiner για Ερντογάν: «Είσαι ένα κακοήθες καρκίνωμα»

Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Το μόνο αδίκημα του Ενές Καντέρ για το κράτος της Μέσης Ανατολής είναι ότι έχει το θράσος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δημοσίευμα της Washington Examiner αναφέρει πώς ο Ερντογάν είναι ένα κακοήθες καρκίνωμα στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία υψώνει ήδη πολλαπλά οδοφράγματα

στη διεθνή αρμονία.

Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξάγει δολοφονικές επιδρομές στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των φαύλων πράξεών της, μερικές από τις οποίες ωθούν τον σοφό συνάδελφό μου Τομ Ρόγκαν να υποστηρίξει ότι η ίδια η Τουρκία θα πρέπει να ανασταλεί από το ΝΑΤΟ.

Προκαλέι η Τουρκία

Η εξωφρενική επικήρυξη που φέρεται να έχει επικηρυχθεί για το κεφάλι του άσου ριμπάουντερ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση παραπάνω.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, από τα οποία αυτό είναι απλώς η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Για να είμαστε σίγουροι, ο Μπάιντεν θα πρέπει να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι η επικήρυξη είναι η άμεση αιτία για το τι θα ακολουθήσει.

Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Καντέρ είναι Αμερικανός πολίτης, έχοντας επιδείξει τον απαραίτητο σεβασμό και σοβαρότητα για να πολιτογραφηθεί νόμιμα.

Αξίζει την πλήρη προστασία της αμερικανικής κυβέρνησης. Αν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να ασκήσει κριτική στον δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν.

«Είναι ένας εθνικός θησαυρός, ένας άνθρωπος με αρχές και γενναιότητα»

Σε αυτή την περίπτωση, το υιοθετημένο επώνυμο του θαρραλέου αθλητή είναι κατάλληλο για να δείξει πόσο ανόητη θα ήταν η Τουρκία ακόμη και για να ζητήσει μια τέτοια ενέργεια από τις ΗΠΑ.

Ακριβώς όπως δεν έχει νόημα να εκδοθεί η ελευθερία ως έννοια - αυτό είναι ένα οξύμωρο αν υπήρξε ποτέ - έτσι, επίσης, δεν έχει νόημα να εκδοθεί ο παίκτης.

Ο Καντέρ είναι ένας ειλικρινής ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλους τους τομείς, καθώς έχει δείξει θάρρος να κατακεραυνώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για την κακοποίηση των Θιβετιανών και τις γενοκτονικές πολιτικές του κατά των Ουιγούρων.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΕΝΕΣ_ΚΑΝΤΕΡ #ΗΠΑ #ΜΠΑΙΝΤΕΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα