ΠΑΟΚ: Μονόδρομος η προσφυγή στο CAS - «Ζητάμε να δικαστούμε και δε μας δικάζουν»

Ο ΠΑΟΚ, μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας Λευτέρη Δούκα, χαρακτήρισε «μονόδρομο την προσφυγή στο CAS», μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων.

Στον ΠΑΟΚ έχουν αποφασίσει να φτάσουν ως το τέλος και αυτό θα πράξουν: Θα προσφύγουν στο CAS, μια κίνηση που στη Μικράς Ασίας χαρακτηρίζουν ως «μονόδρομο», μετά την σημερινή απόφαση με ψήφους 2-1 (κάτι ασυνήθες στα εφετεία, όπου οι αποφάσεις είναι ομόφωνες) της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων

της ΕΠΟ.

Οι «ασπρόμαυροι» υποστηρίζουν ότι η στάση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που ελήφθησαν τόσο από την Πειθαρχική της Λίγκας, όσο και από την Εφέσεων της ΕΠΟ, καθώς σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό οι δικαστές θεώρησαν δεσμευτική την εισήγηση της, παρά τις ξεκάθαρες θέσεις τόσο του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όσο και του κ. Γεραπετρίτη ότι δεν πρόκειται για εισήγηση και όχι για απόφαση.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ επιμένουν να λένε: «Ζητάμε να δικαστούμε και δε μας δικάζει κανένα δικαστήριο»!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του υπεύθυνου επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λευτέρη Δούκα, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, όπου αναφέρει:

«Στη χώρα των θαυμάτων που ζούμε, επαναλήφθηκε το οξύμωρο, να ζητά επίμονα ο «κατηγορούμενος» να δικαστεί και τα δικαστήρια να τον αγνοούν. Λαμβάνοντας ως δεσμευτική μάλιστα, την γνωμοδότηση μιας επιτροπής κουμπάρων, ταυτισμένης με σκάνδαλα.

Ταυτόχρονα, ακυρώνουν τις κατηγορηματικές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας, πως δεν πρόκειται για απόφαση αλλά για εισήγηση.

Η προσφυγή στο CAS, αποτελεί μονόδρομο. Το είχαμε προαναγγείλει εξ΄ αρχής άλλωστε, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής δικαιοσύνης...».

Με την διατήρηση της ποινής αφαίρεσης βαθμών ο Δικέφαλος του Βορρά πέφτει στους 52 βαθμούς, δηλαδή, έναν περισσότερο από την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή απέχει 14 από τον Ολυμπιακό ο οποίος πλέον έχει τη διπλάσια διαφορά από εκείνη που είχε πριν τις ποινές. Η Ξάνθη πέφτει στους 18 βαθμούς, δηλαδή, έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό ο οποίος βρίσκεται στην προτελευταία θέση.

Αυτή είναι η βαθμολογία, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της δικαιοσύνης:

Ολυμπιακός 66
ΠΑΟΚ 52 (-7)
ΑΕΚ 51
Παναθηναϊκός 44
ΟΦΗ 34
Άρης 34
Ατρόμητος 32
ΑΕΛ 30
Αστέρας Τρίπολης 30
Λαμία 27
Βόλος 27
Ξάνθη 18 (-12 )
Παναιτωλικός 17
Πανιώνιος 11

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

Απόφαση 20/2020: Συνεκδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8660/9.3.2020 έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8674/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8707/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8648/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.», την υπ’ αριθμ. 9012/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9013/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα τις ως άνω παρεμβάσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, ως κατ΄ ουσίαν αβάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ» και της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμες τις ως άνω εφέσεις της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και της «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 95/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απερρίφθησαν οι κύριες παρεμβάσεις που άσκησαν πρωτοδίκως οι «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.». Κρατεί και δικάζει επί των ως άνω παρεμβάσεων. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμες τις ως άνω κύριες παρεμβάσεις των «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και «ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Απόφαση 21/2020: Συνεδικάζει την με αριθ. πρωτ. 8661/9.3.2020 Έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ», την με αριθμ. πρωτ. 8705/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», την υπ’ αριθμ. πρωτ. 8714/9-3-2020 έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ» και την υπ’ αριθμ. 9011/11.3.2020 παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Απορρίπτει ομόφωνα την ως άνω παρέμβαση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα τύποις τις ως άνω εφέσεις. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «Α.Ο. ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ» και ομόφωνα ως κατ΄ουσίαν αβάσιμη την έφεση της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Δέχεται ομόφωνα ως κατ΄ ουσίαν βάσιμη την ως άνω έφεση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Εξαφανίζει εν μέρει την υπ’ αριθμ. 93/5.3.2020 οριστική απόφαση του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου SUPER LEAGUE 1 ΕΛΛΑΔΑ καθ΄ο μέρος απορρίφθηκε η κύρια παρέμβαση που άσκησε πρωτοδίκως η «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ». Κρατεί και δικάζει επί της ως άνω παρεμβάσεως. Δέχεται κατά πλειοψηφία ως εν μέρει κατ΄ουσίαν βάσιμη την ως άνω κύρια παρέμβαση της «ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ»

Διαβάστε επίσης:

Στο κενό οι εφέσεις ΠΑΟΚ και Ξάνθης, παρέμειναν οι αφαιρέσεις βαθμών

Keywords
Τυχαία Θέματα