Πανελλήνιες 2021: Εξασκηθείτε σε θέματα χημείας, δείτε τις απαντήσεις

Με το δεύτερο διαγώνισμα σε θέματα χημείας συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2021 σε προσομοίωση. Μόλις 10 ημέρες μένουν για τις εξετάσεις και η αγωνία των υποψηφίων είναι κυριολεκτικά στο κόκκινο, τα διαβάσματα των παιδιών είναι στην τελική ευθεία και με σκοπό να τους διευκολύνουμε στην εξάσκηση σε συνεργασία πάντα με την Ομάδα των φροντιστηρίων Μεθοδικό τους δίνουμε το 2ο διαγώνισμα σε θέματα χημείας καθώς και τις απαντήσεις τους

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Πανελλαδικών

εξετάσεων, με τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται το διάστημα από 14 έως 22 Ιουνίου και των Επαγγελματικών από 15 μέχρι 28 Ιουνίου, έχει αρχίσει η διαδικασία σύγκρισης των στατιστικών στοιχείων από τις Πανελλαδικές του 2020, με προσομοίωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα ισχύει από φέτος.

Η ΕΒΕ στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα προκύπτει κάθε χρόνο από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου –συνολικά 4– πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή τον οποίο θα αποφασίζει κάθε τμήμα ΑΕΙ που είναι ενταγμένο στο πεδίο. Ενδεικτικά, πέρυσι ο μέσος όρος των επιδόσεων των υποψηφίων στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές σπουδές) ήταν 11,1, στο 2ο επ. πεδίο (θετικές – τεχνολογικές επιστήμες) 11,44, στο 3ο (υγείας) 11,56 και στο 4ο επ. πεδίο (οικονομίας – πληροφορικής) 9,81. Το υπουργείο όρισε ότι το εύρος των συντελεστών είναι από 0,8 έως 1,2.

Σχεδόν το 90% των χαμηλόβαθμων τμημάτων όρισε το 0,8 ως συντελεστή.

Το διαγώνισμα Χημείας για εξάσκηση των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες 2021

Λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, από τις αρχές του 2021 το υπουργείο επανακαθόρισε την εξεταστέα ύλη με μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη. Επιπλέον, είχαν σταλεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τα κεντρικά σημεία της ύλης μαθημάτων όλων των τάξεων.

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι Συντελεστές Βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ) που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ίσχυε και το 2019. Για παράδειγμα, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες υγείας και ζωής (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7. Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή 1,3 και Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή 0,7.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2021, Εξασκηθείτε,panellinies 2021, exaskitheite