Τζανάκης: Λυπάμαι αλλά μετά τον Σεπτέμβριο θα έχουμε απώλειες ζωών μόνο ανεμβολίαστων

Στους δισταγμούς όσων ανησυχούν σχετικά με τις επιπλοκές των εμβολίων απάντησε ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης.

Ότι ο κίνδυνος από τον κορονοϊό θα αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους πολίτες εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα αντέκρουσε τις ανησυχίες για τα εμβόλια και τις επιπλοκές τους λέγοντας πως δίπλα στον θάνατο της 44χρονης στην Κρήτη υπάρχουν άλλοι 60 «ανθρώπων

30 με 39 ετών από κορονοϊό».

Όπως τόνισε μετά τον Σεπτέμβριο «όταν θα έχει εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού, στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται ή θα είναι διασωληνωμένοι μόνο όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Και θα έχουμε απώλειες ζωών μόνο από ανεμβολίαστους».

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «Μετά το 30% εμβολιασμού, κάθε 5% αύξηση των εμβολιασμών σημαίνει 15% με 20% μείωση των κρουσμάτων» αλλά και πως «πέφτοντας το επιδημιολογικό φορτίο μειώνεται και η πιθανότητα μεταλλάξεων».

Σχετικά με τις επιπλοκές των εμβολίων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ανέφερε: «Να εξάρω την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την ευαισθησία που αντιμετωπίζει το θέμα των εμβολιασμών, που δεν υπέκυψε σε πιέσεις και ακολουθεί μια πιστή γραμμή με άξονα την επιστημονικότητα. Οι θάνατοι από κορονοϊό είναι συντριπτικά περισσότεροι από τους θανάτους που έχουμε λόγω των επιπλοκών από το εμβόλιο. Συμπάσχω πραγματικά με την οικογένεια της κοπέλας από την Κρήτη. Δίπλα από αυτόν τον θάνατο όμως υπάρχουν περίπου 60 θάνατοι ανθρώπων 30 ως 39 χρονών που έφυγαν λόγω κορονοϊού που θα είχαν σωθεί αν είχαν εμβολιαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα