Πακιστάν: Συγνώμη ζητά η Ινδία για τον πύραυλο που εκτόξευσε «κατά λάθος» - Δεν καταγράφηκαν θύματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ινδίας εκτοξεύτηκε «κατά λάθος» πύραυλος στο Πακιστάν λόγω «τεχνικής δυσλειτουργίας» στη διάρκεια της τακτικής συντήρησης.

Συγγνώμη ζήτησε με ανακοίνωσή της σήμερα (11/3) η Ινδία, για έναν πύραυλο που εκτόξευσε κατά λάθος στο Πακιστάν μέσα στην εβδομάδα, αναφέροντας πως έγινε λόγω μιας «τεχνικής δυσλειτουργίας» κατά τη διάρκεια συντήρησης ρουτίνας.

Από τη μεριά του, το Πακιστάν προειδοποίησε ότι η εκτόξευση του πυραύλου θα μπορούσε να έχει «δυσάρεστες συνέπειες». «Στις 9 Μαρτίου 2022,

κατά τη διάρκεια μιας συντήρησης ρουτίνας, μια τεχνική δυσλειτουργία οδήγησε στην κατά λάθος εκτόξευση ενός πυραύλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ινδικό υπουργείο Άμυνας.

«Μάθαμε ότι ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή του Πακιστάν. Ενώ το περιστατικό μας προκαλεί βαθιά λύπη, είναι επίσης ανακουφιστικό το γεγονός ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών» συμπλήρωσαν οι Ινδοί.

Η κυβέρνηση της Ινδίας διέταξε τη σύγκληση Ανώτατου Εξεταστικού Δικαστηρίου για το περιστατικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο ατυχημάτων ή εσφαλμένων υπολογισμών από τις δύο γειτονικές χώρες, οι οποίες έχουν διεξαγάγει στο παρελθόν τρεις πολέμους και έχουν εμπλακεί σε πολυάριθμες στρατιωτικές συγκρούσεις, πιο πρόσφατα το 2019, όπου οι αεροπορικές δυνάμεις των δύο συμμετείχαν σε μάχες.

Keywords
Τυχαία Θέματα