«Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης στον Αθανάσιο Διάκο δεν έκανε όσα εσύ στη Ζωή Δαλακλίδου» - Την βίασε και την έκαψε ζωντανή

«Ξύπνησαν» οι μνήμες από το φρικιαστικό έγκλημα της Ξάνθης, που έκοψε οριστικά το νήμα της ζωής για την Ζωή Δαλακλίδου. Ο δράστης τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, κακοποίησε άγρια και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την Ζωή στην είσοδο της πολυκατοικίας της.

Ο 34χρονος, σήμερα δράστης του φοβερού εγκλήματος, που από τον Νοέμβριο του 2013 εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών για την άγρια δολοφονία της κοπέλας, πέρασε χθες το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής.

Με ομόφωνη απόφαση κρίθηκε ένοχος όπως και πρωτόδικα και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Έξω από τα δικαστήρια, είχε συγκεντρωθεί κόσμος που περίμενε να μάθει τα νέα.

Για τη βιαιότητα του εγκλήματος με θύμα την άτυχη Ζωή Δαλακλίδου, χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του εισαγγελέα: «Ούτε ο Ομέρ Βρυώνης δεν συμπεριφέρθηκε στον Αθανάσιο Διάκο όπως συμπεριφέρθηκες εσύ στη Ζωή».

Συντετριμμένος ο πατέρας της Ζωής Δαλακλίδου πλησίασε τον δολοφόνο της κόρης του Χρήστο Παπάζογλου, έσκυψε και του είπε: «Δεν αξίζεις όχι μόνο το βλέμμα μου, αλλά ούτε και το σάλιο μου».

Σύμφωνα με το Thraki Today ο κατηγορούμενος Χρήστος Παπάζογλου κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως εκείνο το βράδυ είχε βγει να διασκεδάσει και είχε πιει μόνος του ένα λίτρο τσίπουρο. Στην επιστροφή συνάντησε τη Ζωή, την πείραξε, εκείνη του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Από εκεί και μετά, όπως είπε, δεν θυμάται τα όσα φρικτά ακολούθησαν. Λίγο πριν την τελική ετυμηγορία του εισαγγελέα το μόνο που μπόρεσε να ψελλίσει είναι ένα «συγνώμη». Το δικαστήριο διατήρησε στον κατηγορούμενο την αρχική ποινή των ισοβίων, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Το φρικτό έγκλημα

Το φρικιαστικό έγκλημα παραμονές Πρωτογχρονιάς, στις 21-12-2018 είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Ζωή Δαλακλίδου επέστρεφε στο πατρικό της από νυχτερινή διασκέδαση. Ο Χρήστος Παπάζογλου, ο οποίος ένα μήνα πριν είχε ανοίξει μανάβικο στη γειτονιά της άτυχης κοπέλας, την είχε εντοπίσει και όπως έλεγε μετά τη σύλληψή του «τού άρεσε», της είχε στήσει καρτέρι την βίασε και εν συνεχεία με τη βενζίνη που έβγαλε από το μηχανάκι του της έβαλε φωτιά και την έκαψε. Η σορός της έφερε φρικτές κακώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα