Γερουλάνος: Τα ναρκωτικά είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα της πόλης

Για τα ναρκωτικά μίλησε στο debate του Real Fm 97,8 με συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και τους φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε ρόλο δημοσιογράφου για τον Δήμο Αθηναίων, ο υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, Παύλος Γερουλάνος.

Συγκεκριμένα, για την πρωτοβουλία-κάλεσμα

του υποψηφίου για κοινό μέτωπο απέναντι στα ναρκωτικά ο κ. Γερουλάνος σχολίασε: «Το θέμα των ναρκωτικών είναι ίσως το πιο σημαντικό θέμα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην πόλη και το λέω αυτό διότι δεν υπάρχει κανένας μα κανένας συντονισμός των φορέων που εργάζονται σε αυτό το θέμα. Ακόμα αντιμετωπίζουμε τους τοξικοεξαρτημένους ως παραβάτες. Ακόμα οι φορείς που εμπλέκονται, είτε είναι του δημοσίου, είτε είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις, δεν συντονίζονται μεταξύ τους για να πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο.

Τι πρέπει να κάνουμε; Ο πρώτος στόχος που πρέπει να θέσουμε και να τον αποδεχτούμε όλοι είναι η λεγόμενη μείωση βλάβης. Η μείωση ατομικής βλάβης και η μείωση συλλογικής βλάβης. Ατομική για τον τοξικοεξαρτημένο, τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως ασθενή και όχι ως παραβάτη, και κοινωνική βλάβη όσον αφορά τις γειτονιές μας.

Αυτό που είχα δει από την αρχή είναι ότι υπήρχε μια σύμπλευση των συνυποψηφίων – ο κ. Σοφιανός διαφωνεί και δικαίωμά του – για το θέμα των χώρων ελεγχόμενης χρήσης. Γι’ αυτούς τους χώρους έχουμε τοποθετηθεί όλοι, έχουμε τοποθετηθεί θετικά και ξεκίνησα με πρωτοβουλία για να συντονίσουμε τη δράση των υποψηφίων, τόσο μεταξύ μας για την επόμενη μέρα, αλλά και ως προς την πίεση που πρέπει να ασκήσουμε στην κυβέρνηση για να αλλάξουν ορισμένα πράγματα και να έχουμε σύγχρονα εργαλεία αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα Eklogikanews.gr

Διαβάστε ακόμα: Εκλογές 2019 ημερομηνίες: Πότε θα γίνουν Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα