Ώρα μηδέν για τις εκλογές 2023: Ολοκληρώνονται οι εκστρατείες των κομμάτων, κορυφώθηκε η πολιτική αντιπαράθεση

Σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και τα δύο μεγάλα κόμματα πραγματοποίησαν τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Στους τέσσερις μεγάλους στόχους που έχει θέσει η ΝΔ για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλατεία Συντάγματος όπου ολοκληρώθηκε η προεκλογική

εκστρατεία της ΝΔ με τον Πρόεδρο του κόμματος να εκπέμπει μήνυμα ότι στις 25 αποφασίζουμε και ψηφίζουμε, στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε να χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, τολμηρά, σταθερά, μόνο μπροστά.

Οι 4 στόχοι της ΝΔ

Πρώτος στόχος οι καλύτεροι μισθοί για όλους με το μέσο μισθό να φτάσει τα 1500 ευρώ και ο βασικός μισθός τα 950 ευρώ, από τις αρχές του 2024 θα έχουμε το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, ενώ θα συνεχιστούν - είπε- οι αυξήσεις στις συντάξεις και οι φοροελαφρύνσεις όπου μεταξύ άλλων θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος.

Δεύτερος στόχος είπε είναι η καλή ποιοτική δημόσια και δωρεάν υγεία. Μίλησε μεταξύ άλλων για την αναβάθμιση των επειγόντων περιστατικών, αναφέρθηκε στην πρόσληψη 10.000 νέων πρόσθετων γιατρών και νοσηλευτών και διευκρίνισε ότι οι 1000 από αυτούς θα είναι στο ΕΚΑΒ. Πρόσθεσε, ότι θα συνεχιστούν οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις.

Τρίτος στόχος ανέφερε είναι ένα αποτελεσματικό δίκαιο και κοινωνικά ευαίσθητο κράτος. «Ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, πιο δίκαιο που ξεπερνά τις παθογένειες του παρελθόντος που μας πόνεσαν. Όλες και όλοι θα αξιολογούνται και θα επιβραβεύονται οι καλοί. Και θα συνεχιστούμε την επανάσταση του ψηφιακού κράτους», υπογράμμισε.

Τέταρτος στόχος η ισχυρή Ελλάδα. «Ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να φυλάει τα σύνορα μας. Και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν», ανέφερε.

Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα διλήμματα των εκλογών της Κυριακής και υπογράμμισε: "Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν τη ζωή μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα κρίνουν όμως και την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Και τα διλήμματα είναι σκληρά. Τα κάνει σκληρά το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα.

Και δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται τη Κυριακή. Που καθρεφτίζουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Δύο διαφορετικά οράματα, αν θέλετε, για την Ελλάδα. Το δικό μας όραμα. Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το όραμα της ΝΔ. Το δικό μας όραμα είναι το όραμα μιας χώρας και μιας κοινωνίας ανθρωπιάς, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Μιας χώρας και μιας κοινωνίας στην οποία όλοι οι άνθρωποι και όλες οι ζωές θα μετρούν το ίδιο.

Μιας χώρας και μιας οικονομίας όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αυξάνεται και θα μοιράζεται δίκαια και ισότιμα μεταξύ των πολιτών. Μιας χώρας που δεν θα έχει παιδιά και αποπαίδια στις ευκαιρίες της μόρφωσης, της υγείας, της εργασίας, της προόδου. Με ίσες ευκαιρίες για όλες και για όλους. Μιας χώρας που οι πολίτες της δεν θα πεθαίνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρο και διασώστες. Μιας χώρας που κανόνας της θα είναι η ανθρωπιά και η στήριξη του κράτους για όλους τους ανθρώπους της, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους δυνατότητας.

Μιας χώρας που δεν θα τρώει τα καλύτερα παιδιά της, δεν θα στέλνει την αστυνομία να καταστέλλει τα όνειρά τους, δεν θα αντιμετωπίζει σαν εσωτερικό εχθρό όποιον αντιστέκεται στην εξουσία. Μιας χώρας που δεν θα εμπορεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό της. Δεν θα αντιμετωπίζει την τέχνη ως εχθρό και τους ανθρώπους της ως ανεπάγγελτους και ταραξίες. Μιας χώρας με ισχυρούς θεσμούς, εμπεδωμένη δημοκρατία, ισχυρό κοινωνικό κράτος. Με εργαζόμενους και εργαζόμενες που θα ζουν, θα εργάζονται και θα αμείβονται σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας. Όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα είναι υποζύγια των φόρων για να πλουτίζουν τα καρτέλ. Όπου ένα νέο ζευγάρι θα μπορεί να αποκτήσει παιδιά όποτε το επιθυμεί, γιατί θα έχει στήριξη από την Πολιτεία".

#ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΕΘΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΕΚΛΟΓΩΝ_2023 #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΟΜΙΛΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώρα, 2023, Ολοκληρώνονται,ora, 2023, oloklironontai