Ώρα εμβολιασμού για παιδιά 12-15 ετών, ποιο εμβόλιο θα κάνουν - Ανοίγει η πλατφόρμα την Παρασκευή

Τα κριτήρια βάσει των οποίων οι επιστήμονες κατέληξαν στην θετική γνωμοδότηση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι αφενός η προστασία των ίδιων των παιδιών και αφετέρου η διατήρηση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας τους και η προστασία των ευάλωτων ατόμων σε οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον.

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, είναι εθελοντικός μετά την απαραίτητη συναίνεση των γονέων.

Και επισήμανε ότι το όφελος του εμβολιασμού υπερτερεί τις σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών.

Η ομότιμη καθηγήτρια παιδιατρικής

έδωσε έμφαση σε μια ακόμη παράμετρο που απασχολεί το σύνολο των επιστημόνων παγκοσμίως και αφορά τον ανεμβολίαστο πληθυσμό: «Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις».

Υπό τις εξελίξεις αυτές και όπως γνωστοποίησε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα ενεργοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή για παιδιά 12-15 ετών.

Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσε οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, με κωδικούς taxisnet.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προγραμματισμού του εμβολίου μέσω ΚΕΠ ή στα φαρμακεία προσκομίζοντας τα πιστοποιητικά στοιχεία (τα δικά του και του παιδιού).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στην ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών για την οποία η πλατφόρμα άνοιξε πρόσφατα, έχει ήδη εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 5% και αν συνυπολογιστούν και τα ραντεβού τότε το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 7%.

Χωρισμένη σε στρατόπεδα η Ευρώπη για τις ηλικίες 12-17

Η πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ έχουν ήδη κάνει το βήμα να εγκρίνουν τον εμβολιασμό των συγκεκριμένων ηλικιακών ομάδων με τα σκευάσματα Pfizer/Biontech αλλά και της Moderna, η αίτηση της οποίας εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων.

Εξαίρεση αποτελούν η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Σουηδία που συνιστούν εμβολιασμό κάτω των 17ετών μόνο για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς να τον απαγορεύουν για τους υπόλοιπους, όπως επίσης η Πορτογαλία και η Κύπρος που δεν έχουν δώσει ακόμα ουδεμία παρόμοια έγκριση και η Ουκρανία και το Μαυροβούνιο και η Αλβανία από τις χώρες εκτός ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ώρα, 12-15, - Ανοίγει, Παρασκευή,ora, 12-15, - anoigei, paraskevi