Όλη την βδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρουλάκης

Προσανατολισμένη στην προετοιμασία της παρουσίας του Νίκου Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα ήταν η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής χθες το μεσημέρι, στη σκιά των μεγάλων πλημυρών σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και υπό το σοκ της τραγωδίας στον Πειραιά την Τρίτη το βράδυ.

Στη διαρροή που

έδωσε, λοιπόν, η Χαριλάου Τρικούπη για την εισήγηση του κυρίου Ανδρουλάκη, κυριαρχούσε ο χαρακτηρισμός για την «αποτρόπαια πράξη, που δείχνει αποκτήνωση», αλλά και η κριτική στην κυβέρνηση για την έλλειψη προετοιμασίας για τα καταστροφικά φαινόμενα που φέρνει η κλιματική αλλαγή.

Πολυήμερη παρουσία

Σε ότι αφορά τη ΔΕΘ, ο πρόεδρος του κόμματος θα έχει πολυήμερη παραμονή στην πόλη, από την αρχή της εβδομάδας, με εξορμήσεις-περιοδείες τους γύρω νομούς. Η έμφαση που φιλοδοξεί να δώσει η Χαριλάου Τρικούπη στην παρουσία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ δεν είναι άλλη από αυτή της «κύριας αντιπολίτευσης», επωφελούμενης και της εσωστρέφειας που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου. Επιπλέον, ο κύριος Ανδρουλάκης, ως εκλεγμένος βουλευτής Θεσσαλονίκης, θα επιδιώξει να έρθει σε επαφή με τα ζητήματα της πόλης και να συνομιλήσει με θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες. Δίπλα του θα βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ , Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος κατάγεται από την πόλη και ήταν υποψήφιος στη β΄ Θεσσαλονίκης. Πάντως, η επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να μην δώσει συνέντευξη Τύπου στους συντάκτες του πολιτικού ρεπορτάζ, αλλά μόνο να πραγματοποιήσει ομιλία.

Η μάχη των αυτοδιοικητικών

Παράλληλα, στο Πολιτικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή μια πολιτική μάχη στην οποία η Χαριλάου Τρικούπη έχει θέσει ψηλά τον πήχη. Συγκεκριμένα, στόχος είναι να δοθεί από τους πολίτες μια αρκετά έντονη αποδοκιμασία της Κυβέρνησης, με το ΠΑΣΟΚ να εισπράττει σημαντικό μέρος της. Σε αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να προληφθούν μεγαλύτερες διαρροές, έχουν ήδη γίνει διαγραφές στελεχών που συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια γαλάζιων αυτοδιοικητικών.

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΠΑΣΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλη, Θεσσαλονίκη, Ανδρουλάκης,oli, thessaloniki, androulakis