Οικονόμου: «Καμία προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση της Ηλιούπολης»

«Η αστυνομία ενήργησε με απολυτό σεβασμό τηρώντας το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Το ότι δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης φαίνεται από το γεγονός ότι η υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη ερευνάται σε βάθος και είναι υπό κράτηση και άλλοι εμπλεκόμενοι», τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος κατηγόρησε την ΕΛΑΣ ότι στην εξέταση του θύματος συμπεριφέρθηκε υπεράνω του νόμου.

Για υπόθεση που έχει συγκλονίσει

το πανελλήνιο έκανε λόγο ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι δεν νοείται τέτοιες υποθέσεις να ανάγονται σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης γυρολόγων πολιτικών γραφείων.

«Στεκόμαστε όλοι μαζί απέναντι σε τέτοια αποκρουστικά περιστατικά για να εμπιστεύονται οι πολίτες που πέφτουν θύματα κακοποίησης τις αρχές» είπε ο κ. Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας ότι ουδέποτε η καταγγέλλουσα ήρθε σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με καταγγελλόμενους και πως δεν εξέφρασε επιθυμία διορισμού νομικού παραστάτη τις πρώτες ώρες κατάθεσής της στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τέλος, στην ερώτηση του κ. Αρσένη για ποιο λόγο η καταγγελία της κοπέλας δεν καταγράφηκε εγγράφως στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία είναι η Εσωτερικών Υποθέσεων.

Τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία

«Το 2020, είχαμε 192 περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγγελθεί σε σχέση με το 2019. Προσπαθούμε να αναλύσουμε τους λόγους. Ένας λόγος είναι η πανδημία, ένας άλλος λόγος είναι ότι παράγει θετικά αποτελέσματα η προσπάθεια να ενθαρρυνθούν τα θύματα να μιλήσουν. Σπάστε τη σιωπή, έχετε φωνή, είμαστε δίπλα σας και σας στηρίζουμε. Αυτό είναι το μήνυμά μας», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικονόμου, Καμία, Ηλιούπολης,oikonomou, kamia, ilioupolis